Coral Impex S.R.L. va efectua acțiuni de dezinsecție în municipiul Ploiesti în perioada 16-31 mai


Primăria Municipiului Ploiești va derula activități de dezinsecție pe domeniul public, în perioada 16-31 mai 2022.

Astfel, operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va executa în perioada amintită următoarele servicii de dezinsecție: combatere țânțari în spațiile verzi, parcuri, aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 06.00 – 12.00; combatere țânțari în spațiile deschise din domeniul public, precum și la nivelul spațiilor deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00-04.00.

Produsele utilizate în activitatea de dezinsecție vor fi următoarele: Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte; Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor; Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor; Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor.

Suplimentar vor putea fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) si Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se vor desfășura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Serviciile de dezinsecție pe domeniul public al municipiului Ploiești vor fi executate cu utilaje portabile și autopurtate.

Pentru ca activitatea de dezinsecție să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și cel privat.

“Astfel, facem apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice să efectueze activități de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea municipalității.

Rugăm ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu. În caz contrar, Primăria municipiului Ploiești și S.C. Coral Impex S.R.L. vor fi absolvite de orice responsabilitate.

Precizăm că, în cazul în care condițiile meteorologice nu vor permite derularea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților de dezinsecție va fi prelungită”, se arata intr-un comunicat al Primariei Ploiesti.

Glasul Ploieștean

Next Post

NEWS ALERT: Cutremur în România, miercuri seară, resimţit în mai multe oraşe

mie mai 11 , 2022
Cutremur destul de puternic, resimțit în mai multe orașe din România. Seismul s-a produs la adâncimea de 169 de kilometri în Vrancea. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în ziua de 11.05.2022, 18:46:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, COVASNA un cutremur mediu cu magnitudinea EWS 4.3, la […]

Citește și: