Criza termoficării a fost depășită odată cu punerea în funcțiune a turbinei 5 de 100 MW ce va asigura 156 gcal/h


Marți, aproape de miezul nopții, a fost pusă în funcțiune turbina de 100 MW ce va asigura 156 gcal/h în sistemul de termoficare al municipiului Ploiești.

Anunțul a fost făcut de conducerea Prefecturii Prahova, reprezentată la fața locului de prefectul Virgiliu Nanu și subprefectul Emil Drăgănescu.

Din această seară se produce și se valorifică din nou energie!

„Felicităm pe această cale conducerea Termo Ploiești și angajații acesteia, oameni profesioniști și devotați care sunt artizanii rezolvării acestei crize! Urmează acum marea provocare a obținerii surselor financiare pentru investiții, dar am convingerea că acești oameni, alături de Primăria Ploiești și consiliul local vor găsi soluții!”, a declarat Emil Drăgănescu, subprefectul județului.

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, inginer de profesie, a explicat că odată cu pornirea turbinei 5, ploieștenii nu vor mai avea de ce să-și facă griji în privința căldurii și apei calde.

„Azi, la orele 22, turbina 5 de 100 MW si 156 gcal/h a fost pusă în funcțiune. Ploieștiul este în siguranță de alimentare cu energie termică la parametrii de exigență ceruți. Totodată, generatorul a fost cuplat în sarcină la sistemul energetic național la 40MW/ora. Grupul de criză constituit la începutul lunii ianuarie împreună cu specialiștii de la ISPE a reușit.”, a spus Mircea Cosma.

Glasul Ploieștean

Next Post

MedLife raportează o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 405 milioane de euro pentru anul 2022

lun feb. 27 , 2023
După ce în 2022 a bifat 20 de proiecte prin achiziții și dezvoltare organică, urmează o perioadă de consolidare și coagulare a noilor companii sub umbrela MedLife. MedLife raportează pentru anul 2022 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de 2 miliarde lei, în creștere cu 41% față de anul precedent. […]

Citește și: