Desfiinţarea Direcţiei de Pază Prahova, votată de consilierii județeni, suspendată de instanţă


Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova a decis, joi, suspendarea aplicării hotărârii prin care Consiliul Judeţean decisese desfiinţarea Direcţiei de Pază. Cu alte cuvinte, direcţia, care ar fi urmat să dispară la 31 martie, nu se mai desfiinţează, cel puţin nu pentru moment. E de aşteptat ca sentinţa să fie atacată, aşa cum e de aşteptat să apară un litigiu care să vizeze şi anularea, nu doar suspendarea actului administrativ.

Procesul vizând suspendarea hotărârii Consiliului Judeţean Prahova a fost intentat de 19 angajaţi ai Direcţiei Judeţene de Pază, între timp unii dintre ei plecaţi din instituţie. Aceştia reclamaseră încălcarea unor prevederi din Codul administrativ sau Codul muncii şi probleme în modul de fundamentare a proiectului de hotărâre. Litigiul s-a judecat joi (n.r. 18.02.2021) la Tribunalul Prahova. În plus, miza cea mare într-un astfel de demers, pentru contestatari, ar fi să obţină anularea hotărârii CJ, mai presus decât suspendarea aplicării.

Consiliul Judeţean Prahova hotărâse pe 27 ianuarie, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Direcţiei de Pază, având 159 de posturi, precum și desfiinţarea Direcţiei de Plante şi Întreţinere a Drumurilor, cu 59 de posturi, plus reducerea cu 96 de posturi a organigramei aparatului de specialitate.

Hotărâre de Consiliu Județean revocată după ce instanța a suspendat-o

Salariații aparatului de specialitate au contestat și ei în instanță hotărârea de reorganizare (HCJ 14/27.01.2021), aceștia având termen pe 24, respectiv pe 25 februarie a.c., după ce prima încercare de reorganizare din luna noiembrie (prin HCJ 140/13.11.2020) a fost suspendată tot de instanța de judecată, ulterior Hotărârea respectivă fiind revocată de consilierii județeni care au aprobat-o.

Ce a decis intsnța Secţiei Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova cu privire la desființarea Direcției Județene de Pază

„Solutia pe scurt: Admite cererea având ca obiect «suspendare executare act» formulată de reclamanţii (…) în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Judeţean Prahova. Suspendă executarea efectelor Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr.2/27.01.2021 până la pronunţarea instanţei de fond asupra acţiunii în anulare act. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Prahova. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 18.02.2021. Document: Hotarâre 161/2021 18.02.2021”.

Glasul Ploieștean

Next Post

Forma finală a Legii Bugetului de stat pe 2021, aprobată de Guvern

mar feb. 23 , 2021
Guvernul a aprobat în şedinţa de luni seară forma finală a legii bugetului de stat pentru 2021. De asemenea, Executivul a aprobat, printr-o hotărâre, modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 200/2006 privind constituirea şi utilizarea Fondului de garantare pentru plata creanţelor salariale. Forma finală a Legii Bugetului de stat […]

Citește și: