Electrica Furnizare aduce clarificări cu privire la situația facturilor emise în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie 2021


După stornarea facturilor aferente lunilor noiembrie și decembrie 2021, mulți dintre clienții companiei Electrica Furnizare trăiesc cu speranța că valoarea noilor facturi va fi mai mică decât a celor emise în perioada menționată. Ce spune, însă, societatea de furnizare a energiei electrice?

La momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare și compensare, aproximativ 99% din portofoliul de clienți casnici beneficiau deja de un preț sub cel plafonat, respectiv 1 leu/kWh, motiv pentru care, în lunile noiembrie și decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienți nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare.

În prezent, facturile emise de compania Electrica Furnizare conțin mențiuni cu privire la facilitățile oferite de lege pentru toți clienții care întrunesc condițiile de eligibilitate. Pentru clienții care întrunesc criteriile de eligibilitate, în facturile cărora nu s-au regăsit măsurile de compensare și plafonare aferente lunilor noiembrie – decembrie 2021, au fost emise facturi de stornare și, totodată, s-a început procesul de refacturare astfel încât facilitățile acordate să se regăsească în facturi. Clienții sunt asigurați de faptul că nu li se vor percepe penalități pentru perioada noiembrie – decembrie 2021 și nici nu vor fi deconectați pentru eventuala neplată aferentă.

În ceea ce privește informarea clienților, compania Electrica Furnizare a creat o pagină dedicată cu privire la facilitățile acordate consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. Pagina poate fi accesată utilizând linkul: www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/.

Electrica Furnizare”

Glasul Ploieștean

Next Post

Începe construcția autostrăzii Moldovei. "Sunt primii pași concreți pentru unirea Munteniei cu Moldova"

mar ian. 25 , 2022
„A7-Autostrada Moldovei. Anul acesta începe construcția primelor sectoare ale autostrăzii care leagă Muntenia de Moldova”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu. Ministrul Transporturilor precizează că, pentru cele trei loturi ale secțiunii Ploiești-Buzău, de 63,25 km, urmează să fie semnate contractele, iar pentru secțiunea Buzău-Focșani, de 82,44 km, a fost aprobat Proiectul […]

Citește și: