Petrolul „a spart gheața”. S-a impus în fața celor de la Farul Constanța


Am spart „gheața” în această ediție de campionat, cu o victorie de poveste obținută, pe „Ilie Oană”, în fața campioanei en-titre, Farul Constanța.

S-a terminat 3-2, după ce am condus cu 2-0, ne-am vazut egalați pe final, dar am dat lovitura decisivă în cel de-al patrulea minut al prelungirilor!

Patru etape a trebuit să asteptam până la primul succes al ediției 2023-2024! Și ce victorie! Una obținută în fața echipei care a câștigat ultimul titlu national, conturată pe un scenariu deloc recomandabil celor care stau, de regulă, cu pastilele de tensiune în buzunar.

Practic, povestea meciului s-a scris în repriza a doua.

După 45 de minute echilibrate, încheiate nedecis, imediat după ieșirea de la cabine a început spectacolul pe „Ilie Oană”. JAIR (’48) s-a lansat într-o cursă pe dreapta și a deschis scorul după ce a trimis balonul printre picioarele lui Buzbuchi, dar a trebuit să aștepte preț de câteva minute până când să poată celebra reușita, timpul scurs de la momentul în care mingea a atins plasa și până când VAR-ul a anulat semnalizarea de ofsaid a lui Ciprian Danșa!

Apoi, GROZAV (’69) a inventat o execuție caracteristică lui și, cu un „trasor” de la peste 25 de metri, l-a obligat pe Buzbuchi să scoată, pentru a doua oară, mingea din plasă!

Fără emoții? Nici pe departe, pentru că finalul a găsit echipa lui Gică Hagi alergând, cu succes, după egalare. Mateus (’73), deși aflat în cădere, a plasat cumva balonul, cu o reluare din mijlocul careului, în colțul din stânga lui Zima, iar Carnat (’90) a restabilit echilibrul, înscriind aproape fără să vrea, după ce a deviat decisiv mingea șutată de către Băluță!

Părea, astfel, să fie încă un meci în care „reușeam” să risipim punctele printre degete, o continuare a unui film pe care îl mai văzusem, și chiar de două ori, în debutul acestui campionat.

Din fericire, însă, de această dată a fost altfel, pentru că, într-un moment în care puțini mai sperau, IROBISO (’90+4) și-a confirmat instinctul de vârf autentic, fructificând, cu o reluare din fața porții, centrarea perfectă „marca” Țicu!

Victorie venită, așadar, la cea de-a patra încercare, iar linia de clasament a prins mai multă culoare, chiar înaintea unui moment mult așteptat al sezonului. Duminică, de la ora 21.30, mergem pentru prima dată pe noul „Giulești”, pentru „Primvs Derby”: Rapid – Petrolul!

Foto: Cristi Stavri.

FC Petrolul Ploiești – Farul Constanța 3-2 (0-0)

Marcatori: Jair (’48), Grozav (’69), Irobiso (’90+4)/Mateus (’73), Carnat (’90).

FC Petrolul: Zima – Doua (’88 Dumitriu), Papp, Meijers, Țicu – Hanca (’79 Purtic), Seto – Musi (’85 Constantinescu), Jair, Grozav (’85 Pedro Almeida) – Petrovic (’79 Irobiso). Antrenor: Florin Pîrvu.

Farul: Buzbuchi – Sîrbu (’79 Dussaut), Larie (cpt), Boli, Kiki – Artean, Nedelcu (’79 Băluță), Grameni (’64 Carnat) – Vînă, Rivaldinho (’79 Andronache), Sali (’64 Mateus). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Cartonașe galbene: Grozav (’57), Jair (’63), Țicu (’74), Doua (’90+5), Hanca (’90+5), Petrovic (’90+8).

Au arbitrat: George Cătălin Găman – Ciprian Danșa și Stelian Slabu.

Rezervă: Cristian Moldoveanu.

Arbitru VAR: Sebastian Colțescu.

Arbitru AVAR: Bogdan Gheorghe.

Observatori: Bogdan Buhuș (pentru organizare) și Liviu Ciobotariu (pentru arbitraj).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp: 0720.44.55.66

Glasul Ploieștean

Next Post

Multinaționalele din România vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri! Măsura fiscală impusă de Marcel Ciolacu în Coaliție

mie aug. 23 , 2023
Multinaționalele din România vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri, a anunțat senatorul Daniel Cătălin Zamfir, Președinte al Comisiei Economice, Industrii și Servicii. „Am reușit! Multinaționalele vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri!Faci profit aici, plătesti impozit aici!”, a transmis, miercuri, senatorul Daniel Cătălin Zamfir. „După negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu […]

Citește și: