FC Petrolul – FC Argeș. Lupii Galbeni sunt focusați pe victorie!


Petrolul încheie turul sezonului regular al Superligii pe „Ilie Oană”, cu meciul pe care îl va disputa astăzi, de la ora 18.15, cu FC Argeș.

Traversând, probabil, cel mai greu moment din ultimele două sezoane, „lupii” trebuie să se adune și să reînceapă să obțină punctele atât de necesare în lupta tot mai aprigă din Superliga. Chiar și după cinci înfrângeri consecutive în campionat, situația elevilor lui Nicolae Constantin nu este nici pe departe una dramatică în clasament, Petrolul ocupând la acest moment locul 9, însă e clar că, pentru recâștigarea încrederii, e musai nevoie de un rezultat pozitiv în confruntarea de mâine, cu FC Argeș.

Partida vine să închidă prima jumătate a sezonului regulat, o parte a sezonului a contrastelor pentru petroliști. Start de campionat cu două înfrângeri, apoi o serie de șapte partide fără eșec, urmată de cinci meciuri pierdute la rând, trei dintre acestea cu goluri primite după minutul 90! Un total de 17 puncte, la două distanță de ultimul loc care asigură accesul în play-off, dar și la trei peste poziția a 15-a, prima retrogradabilă direct, semn al unei dispute parcă mai echilibrată ca niciodată, în care orice punct câștigat se poate dovedi extrem de prețios atunci când, la final, se va trage linie.

Tot 17 puncte are și adversara de astăzi, FC Argeș, cu o linie de clasament aproape identică, singura diferență fiind făcută la numărul de goluri primite, 18 trecute în dreptul piteștenilor, unul mai mult decât cele încasate de defensiva „lupilor”. Și piteștenii au alternat, pe parcursul sezonului, rezultatele bune cu cele mai puțin bune, dar vin la Ploiești după ce, în ultimele două etape, au acumulat patru puncte, e drept în meciuri disputate pe teren propriu.

„Este clar că ne trebuie neapărat un rezultat pozitiv, ca să putem depăși această perioadă nefastă și să începem să adunăm punctele de care avem atâta nevoie în clasament. Nu va fi un meci ușor, pentru că întâlnim o echipă valoroasă, care, să nu uităm, a jucat în play-off în sezonul trecut, dar am mare încredere că putem strânge rândurile și, cu ajutorul publicului nostru, putem reînnoda seria victoriilor. Fără doar și poate, avem atuurile necesare ca să ne impunem și trebuie să demonstrăm acest lucru”, a afirmat Nicolae Constantin.

„Lupii” au intrat, de ieri, în cantoanament, iar pentru partida de astăzi tehnicianul „galben-albaștrilor” are problemă de efectiv de data recentă, atacantul Mirko Ivanovski acuzând o accidentare după meciul de Cupă cu Sepsi Sf. Gheorghe, devenind, astfel, indisponibil.

Meciul va începe la ora 18.15, iar accesul spectatorilor va fi permis pe baza biletelor procurate înainte de confruntarea cu FCSB. De asemenea, tichetele rămase disponibile pot fi achiziționate atât on-line, de pe www.entertix.ro, cât și de la casa stadionului, ce va fi deschisă până la ora de start a confruntării.

Întâlnirea va fi arbitrată de către o brigadă alcătuită din Sebastian Colțescu (Craiova) – Sebastian Gheorghe (Suceava) și Marius Badea (Rm. Vâlcea). Arbitru de rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Arbitru VAR: Marian Barbu (Făgăraș). Arbitru AVAR: Marius Marchidanu (Brăila). Observatori: Corneliu Fecioru (București, pentru arbitraj) și Ion Ion (București, pentru organizare).

Sursa text și foto: fcpetrolul.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Petrolul învinge F.C. Argeș cu scorul de 2 - 0

lun oct. 24 , 2022
Formaţia Petrolul Ploiești a învins, în această seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa FC Argeş, în etapa a 15-a din Superligă. Golurile au fost marcate de Grozav – minutul 13 şi Budescu – minutul 84 (penalti). Echipa argeșeană a avut un jucător eliminat, pe Alceus, în minutul […]

Citește și: