Florin Călinescu şi-a anunţat candidatura la Preşedinţie. Vrea republică prezidenţială şi vot obligatoriu: „Fac referendum!”


Florin Călinescu (67 de ani) a declarat că vrea să candideze la Președinție în acest an, din partea unui partid nou. Omul de televiziune a precizat că va anunța numele partidului peste circa două săptămâni.

Florin Călinescu şi-a anunţat candidatura la Preşedinţie. Anunţul vine după ce actorul a afirmat, zilele trecute, că intră în politică, într-un mesaj scurt, postat pe pagina sa de socializare. Fostul prezentator TV, retras de mai mult timp la țară, nu a dat multe detalii, precizând doar că partidul este unul „nou nouț”. Vestea marchează revenirea actorului în politică după candidatura sa din 2020 pentru Primăria Capitalei din partea Partidului Verde.

„Întîi accesăm europarlamentarele să vedem ce spune populația. Dacă populația emite un semnal puternic și partidul pe care-l voi accesa, pe 8-9 martie fac anuntul, atunci mergem mai departe daca există un suport serios. La europarlamentare eu cred că putem vorbi de 2-3 poziții, asta înseamnă în jur de 500.000 de voturi, asta înseamnă că și parlamentarele sunt asigurate”, a declarat Florin Călinescu la Antena 3.

Întrebat dacă intenționează să candideze la prezidențiale, Florin Călinescu a răspuns fără echivoc şi a precizat că este hotărât să se înscrie, anul acesta, în cursa electorală. Spun acum DA! Depinde de populație și numai de populație, nu mă văd inferior niciunuia dintre candidații anunțabili”, a răspuns Florin Călinescu.

Acesta a promis că dacă este ales președintele țării, va face un referendum. „Voi întreba populația dacă nu e cazul să facem republică prezidentială. Aș introduce și vot obligatoriu. Tu nu poti să fii cetățean al cetății dacă nu te exprimi când contează. Ți-e scârbă? Ia un Colebil sau Espumisan” a mai declarat Florin Călinescu.

Glasul Ploieștean

Next Post

Micutzu primește o pedeapsă neașteptată, după scandalul de pe Calea Victoriei: decizia judecătorilor este definitivă/ VIDEO

mie feb. 28 , 2024
Micutzu, actor de comedie, a fost condamnat la muncă în folosul comunității. Pe numele lui adevărat, Cosmin Nedelcu va munci fără să fie plătit timp de 30 de zile la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din Sectorul 4. Măsura vine ca urmare a unui proces început în urmă […]

Citește și: