Lupii Galbeni obțin toate cele 3 puncte la Voluntari. FC Voluntari – FC Petrolul 0-1


Într-o perioadă în care sita clasamentului începe, ușor-ușor, să cearnă, „lupii” au obținut trei puncte imense în deplasarea de la Voluntari. O victorie la limită, 1-0, venită cu golul marcat de către Gicu Grozav și care ne duce, cel puțin până luni, pe locul șase în ierarhia Superligii!

Revanșa e dulce, dar mai important e faptul că reușim să confirmăm revirimentul și, cu cele trei puncte obținute la margine de București, ne consolidăm poziția din zona play-off-ului! Voluntariul ne-a învins, nemeritat, în tur, stricându-ne atunci bucuria redebutului pe scena primului eșalon, dar acum lucrurile au stat cu totul altfel și, după un meci în care am știut să și suferim, am bifat o victorie care ne fixează în prima jumătate a clasamentului și ne deschide noi și frumoase perspective.

Gicu Grozav, „șeptarul” reinventat, parca, în ultima perioadă, a fost, din nou, omul cu reușita decisivă. Iarăși, cu o nouă execuție caracteristică lui! Un șut direct, de la 20 de metri, cu stângul, la colțul scurt, cu care a adus Petrolul în avantaj pe tabelă, după ce trecuseră fix 10 minute de la primul fluier al arbitrului!

Apoi, așa cum era de așteptat, defensiva a preluat greul, dar trioul central Mathaus-Meijers-Huja a ridicat un zid aproape imposibil de trecut. Iar atunci când a fost cu adevărat nevoie, în spatele lor s-a aflat Leitner, austriacul debutant în Superliga, cel care, cu un reflex uluitor, i-a anulat tânărului Andres bucuria marcării golului egalizator (30)!

E drept, Voluntariul a mai avut și alte ocazii, iar Govea (39), Droppa (45+1), Nemec (63), Damașcan (77) sau Armaș (90+5) s-au aflat, într-un fel sau altul, destul de aproape de golul de 1-1, dar imaginea unui asediu total și sufocant al gazdelor nu s-a apropiat nici pe departe de realitate. Asta pentru că, până la urmă, cele mai mari șanse au fost trecute în contul Petrolului, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, în minutul 65, atunci când Seto a „trăsnit” transversala porții lui Jesus Fernandez cu o „torpilă” trimisă de la 20 de metri!

Rămâne, așadar, satisfacția obținerii unui succes extrem de important, în urma căruia urcăm pe locul șase și, ușor-ușor, începem să ne distanțăm de multe dintre echipele pe care mulți le vedeau favorite la o clasare superioară! Sâmbătă, de la ora 18.00, pe „Ilie Oană” vine UTA Arad! Hai Petrolul!

FC Voluntari – FC Petrolul 0-1 (0-1)

Marcator: Grozav (10).

FC Voluntari: Jesus Fernandez – Meleke (87 Răduț), Armaș (cpt), Andres – Costin (60 Lopes da Veiga), Govea, Droppa (60 Helder Tavares), Aliji – Florea (60 Nemec), Damașcan, Rață (87 Doru Andrei). Antrenor:Liviu Ciobotariu.

FC Petrolul: Leitner – Mathaus, Meijers, Huja – Borța, Seto (75 Dumitriu), Jair, Țicu (cpt) – Bratu (62 Măzărache), Irobiso, Grozav (82 Velisar). Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Helder Tavares (90+1), Damașcan (90+4)/Leitner (81), Borța (90+4).

Au arbitrat: Horațiu Feșnic – Valentin Avram și Alexandru Cerei.

Rezervă: Ionuț Coza.

Arbitru VAR: Ovidiu Hațegan.

Arbitru AVAR: Adrian Vornicu.

Observatori: Irina Mârț (pentru arbitraj) și Romulus Chihaia (pentru organizare).

www.fcpetrolul.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Conducerea S.C. Hale și Piețe Ploiești propune consilierilor locali varianta unui credit pentru mai multe investiții

lun oct. 31 , 2022
Hale şi Pieţe vrea să acceseze un credit de aproximativ 375.000 de euro pentru susţinerea unor proiecte din lista de investiţii aprobată pentru 2022.. Consiliul Local Ploiești va decide luni  dacă este oportun acest lucru. Consiliul Local Ploiești va decide în ședința de luni a legislativului ploieștean dacă este oportun […]

Citește și: