Municipiul Ploieşti a intrat în scenariul roşu, cu o rată de infectare de peste 3 la mie


Municipiul Ploieşti a intrat, azi, în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 3,08 la mia de locuitori, arată datele comunicate de DSP Prahova.

24 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT) se află în scenariul roşu, fiind vorba despre şase oraşe, inclusiv municipiile Ploieşti şi Câmpina, şi 18 comune.

În cinci UAT-uri, rata de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 7 cazuri la mia de locuitori, cap de listă fiind în continuare comuna Gura Vadului (11,67).

Deocamdată, autorităţile nu au dispus în Ploieşti restricţii aferente ratei de infectare de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

Dintre cele 104 UAT-uri ale judeţului, 40 se află în continuare în scenariul verde, în şapte comune nefiind activ niciun caz de COVID-19, arată datele făcute publice de autorităţi.

Rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului este de 2,64 cazuri la mia de locuitori.

Glasul Ploieștean

Next Post

Curtea de Apel Cluj anulează Hotărârile de Guvern privind Starea de Alertă și Certificatele Verzi Digitale

mar sept. 28 , 2021
Curtea de Apel din Cluj a anulat marți ultimele hotărâri de Guvern privind prelungirea stării de alertă, precum și pe cea referitoare la introducerea certificatului verde COVID. Decizia nu este însă definitivă. „Respinge excepţia tardivităţii modificării de acţiune. Respinge excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată şi excepţia lipsei de […]

Citește și: