New York Post: Toți newyorkezii au recomandare să acopere gura și nasul în spațiile publice


Primarul Bill de Blasio a declarat, joi (n.r. 02 aprilie), că toți newyorkezii ar trebui să-și acopere nasul și gura atunci când ies în afara pandemiei coronavirusului și ajung în spații publice.

Noua îndrumare pentru a purta eșarfe, bandane sau alte piese vestimentare în public are drept scop să reducă focarul care a infectat 48.462 de persoane și a provocat 1.397 decese.

„Când pui acea acoperire a feței, îi protejezi pe toți ceilalți”, a spus primarul în cadrul unui briefing de presă.

Oficialii orașului au subliniat că acoperirile ar trebui să fie „de casă”, pentru a păstra N95 și măști chirurgicale pentru lucrătorii din domeniul sănătății și primii respondenți.

„Puteți să vă creați propria versiune, să fiți creativi, să vă puneți propriul decor”, a spus De Blasio, adăugând că acoperirile nu ar trebui să fie cu produse „profesionale” sau „ceva de care avem nevoie pentru eroii noștri”.

Învelișurile feței sunt destinate să asigure că persoanele infectate care nu manifestă încă simptome nu transmit boala altora atunci când ies în scop esențial. Este, de asemenea, un memento pentru a menține distanța de șase metri mandatată.

„Aceste acoperiri ale feței nu ar trebui văzute ca o invitație de a se apropia, ar trebui să fie de fapt o indicație pentru a ține distanța de șase metri”, a spus comisarul de sănătate al orașului, Dr. Oxiris Barbot.

Învelișul feței de pânză ar trebui utilizat pentru o zi și apoi spălat manual cu apă și săpun, a sugerat Barbot, adăugând că este important să se usuce complet înainte de a fi reutilizate.

Sursa: nypost.com

Glasul Ploieștean

Next Post

De ce ar trebui să-ți acoperi nasul și gura când tușești sau când strănuți

lun apr. 6 , 2020
Nu este vorba numai de bunele maniere pentru a-ți acoperi tusea. Procedând astfel ajută la reducerea răspândirii germenilor, inclusiv a virusului gripal extrem de contagios. Gripa și unele alte infecții sunt răspândite prin picături microscopice de apă expulzate de la o persoană infectată, în mod obișnuit prin tuse, strănut și […]

Citește și: