Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România

1

Medicamentul molnupiravir a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19, la final de 2021.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

Agenția a autorizat medicamentul oral pentru tratamentul formelor COVID-19 ușoare până la moderate la adulții care prezintă un risc de boală severă și pentru care tratamentele alternative pentru SARS- COV- 2 nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Atât pastilele Merck (molnupiravir) ar putea fi instrumente promițătoare pentru cei bolnavi de COVID-19, mai ales în fața variantei Omicron, care se răspândește rapid.

Citește și: Medicamentul american împotriva COVID ajunge în România | Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „Ajunge săptămâna viitoare”

”Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Medicamentul nu este autorizat pentru utilizare la pacienții sub 18 ani, deoarece molnupiravir poate afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a spus FDA.

Medicamentele antivirale care se pot recomanda și pot fi luate acasă, fără internare

Dacă avem o formă ușoară sau medie de COVID-19 și medicul recomandă tratament acasă, acesta îți va putea prescrie sau recomanda unul din următoarele antivirale: Paxlovid, Molnupiravir sau Favipiravir.

Alegerea acestuia va fi decisă în funcție de situația ta medicală.

Glasul Ploieștean

One thought on “Ce este molnupiravir, medicamentul american împotriva COVID care va ajunge în România

Comments are closed.

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 27 ianuarie: Eliberarea lagărului de exterminare de la Auschwitz

joi ian. 27 , 2022
La data de 27 ianuarie 1945, Armata Roșie a eliberat lagărul de concentrare de la Auschwitz, lagăr aflat la aproximativ 60 de kilometri sud-vest de Cracovia , locul unde naziștii şi-au perfecționat tehnicile de ucidere în masă asupra deținuților. Un prim lagăr pentru prizonieri a fost înființat aici în 1940, […]

Citește și: