Oficial: Lionel Messi va juca în America, la Inter Miami. „Să vă spun de ce nu am ajuns la Barcelona”


Lionel Messi (35 de ani) va juca în sezonul viitor la Inter Miami, echipa lui David Beckham din Major League Soccer.

Oficial: Lionel Messi va juca în America, la Inter Miami. La doar o zi după ce transferul argentinianului de la PSG în Arabia Saudită, la Al Hilal Riad, a ieșit definitiv din calcule, acesta a dezvăluit şi denu a ajuns la echipa sa de suflet, Barcelona.

„Mi-am dorit foarte mult să revin la Barcelona. Eram foarte încântat de idee, dar, după ce am trăit în 2021, nu am vrut să fiu pus din nou în aceeași situație, să aștept să văd ce se va întâmpla și până la urmă să plec și viitorul să nu fie în mâna mea, ci în mâna altora. Am auzit că Barcelona trebuia să vândă jucători sau să scadă salariile fotbaliștilor (n.r. – pentru aducerea sa) și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta, să am de-a face cu așa ceva. Așa că am luat decizia că voi merge la Miami. Dacă nu am putut să revin la Barcelona, am vrut să părăsesc Europa, să ies din lumina reflectoarelor și să mă gândesc mai mult în familia mea”, a declarat Lionel Messi, conform El Mundo Deportivo.

Argentinianul a acordat un interviu în presa din Spania în care a dezvăluit motivele pentru care nu a ajuns la Barcelona.

„Decizia e luată. Voi juca la Inter Miami. Nu a fost vorba de bani, dacă era o chestiune de bani mergeam în Arabia Saudită. Însă la mijloc au fost alte motive care m-au făcut să semnez cu Inter Miami. Am avut oferte de la alte echipe europene, dar nici măcar nu le-am evaluat pentru că ideea mea era să merg la Barcelona. Acum, vreau să îmi închiei cariera în America, având dorința de a câștiga în continuare, însă gândindu-mă și la puțină liniște”, a mai spus Lionel Messi.

Lionel Messi va primi, pe lângă salariul din contract, și un procent din banii proveniți de la abonații MLS Pass, dar și un procent din veniturile pe care transferul lui în MLS le va aduce lui Adidas.  Și drepturile de televizare ale partidelor din MLS care aparțin Apple (a plătit 2,5 miliarde de dolari ligii americane pentru un contract pe 10 ani) vor putea înregistra un salt, cu un procent destinat să-i revină argentinianului. Mai mult, Apple TV+ a anunțat că, pentru a-i face reclamă, va transmite și o serie de documentare despre victoria repurtată de Messi la CM 2022 din Qatar cu naționala ţării sale.

Inter Miami a stabilit și data debutului pentru LIonel Messi, pe 21 iulie, contra lui Cruz Azul, în cadrul unui turneu amical găzduit de DRV PNK Stadium în Miami.

Glasul Ploieștean

Next Post

SURSE - Luni va demisiona Nicolae Ciucă din funcția de prim-ministru. Premierul nu rămâne interimar, ci va numi un ministru care să îi ia locul

vin iun. 9 , 2023
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat inițial că mai stă în funcție până în momentul în care se va încheia greva profesorilor. Prin măsurile financiare adoptate, dar și prin Memorandumul adoptat în Guvern, Nicolae Ciucă consideră că le-a îndeplinit toate cerințele sindicaliștilor din educație. Surse politice susțin că, luni (n.r. 12 iunie […]

Citește și: