DNA a mai pierdut un „trofeu”: Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a fost achitat definitiv


Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici (PNL), a fost achitat definitiv, joi, într-un dosar de corupţie în care a fost trimis în judecată în 2016 de procurorii DNA, faptele având legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.

Potrivit soluţiei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), magistraţii au respins ca nefondate apelurile DNA şi Primăriei Ploieşti faţă de decizia instanţei de fond, Curtea de Apel Ploieşti, care, în decembrie 2019, l-a achitat pe Volosevici pentru acuzaţiile de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost achitată şi cealaltă inculpată, Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

În iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări. Procurorii invocau un prejudiciu de 32,5 milioane de lei adus bugetului local al Ploieştiului.

Totodată, Andrei Volosevici era acuzat că, în vara anului 2012, a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 80.000 lei în perioada campaniei electorale. În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes trebuia să câştige un contract finanţat de primărie.

Glasul Ploieștean

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 21 ianuarie: Începutul Rebeliunii Legionare din 21-23 ianuarie 1941

vin ian. 21 , 2022
La data de 21 ianuarie 1941, Mișcarea Legionară, organizează o rebeliune armată cu scopul preluării puterii în stat, iar cu această ocazie organizația condusă de Horia Sima va comite numeroase jafuri, distrugeri și masacre sângeroase îndreptate în special asupra populației evreiești din București. Izbucnirea rebeliunii a fost posibila ca urmare […]

Citește și: