Papa Francisc a murit în a doua zi de Paște


Papa Francisc a murit la vârsta de 88 de ani a anunțat Vaticanul, luni.

Moartea suveranului pontif a fost anunțată de cardinalul Farrell într-o declarație transmisă de Vatican.

„Dragi frați și surori, cu mare tristețe anunț moartea Sfântului Părinte Francisc.

La ora 7:35, în această dimineață, Episcopul Romei, Francisc, s-a întors în casa Tatălui. Toată viața lui a fost dedicată serviciului Domnului și Bisericii sale.

El ne-a învățat să trăim în valorile Evangheliei, cu fidelitate, curaj și iubire unviersală, mai ales în favoarea celor mai săraci și celor mai marginalizați.

Cu o recunoștință imensă pentru exemplul său ca adevărat discipol al domnului Iisus, încredințăm spiritul Papei Francisc iubirii nemărginite și milostive a lui Dumnezeu”.

Papa Francisc a condus Biserica Catolică vreme de 12 ani

Papa Francisc (Jorge Maria Bergoglio, pe numele său de botez) a condus Biserica Catolică din 2013, urmându-i la șefia Bisericii Catolice Papei Benedict al XVI-lea (Josef Ratzinger), după demisia acestuia.

Papa Francisc era argentinian de origine, fiind primul papă din America, primul papă din Ordinul Iezuit și primul papă din afara Europei din ultimele 13 secole. Ultimul papă cu origin non-europene a fost Grigore al III-lea (731-741), care avea origine siriene.

Glasul Ploieștean

Next Post

GALERIE FOTO - Târgul de Paște de la Craiova atrage mii de vizitatori: tradiție, bunătăți și voie bună

lun apr. 21 , 2025
După ce Craiova s-a clasat pe locul doi în competiţia pentru cel mai frumos Târg de Crăciun din Europa, anul acesta surprinde cu Târgul de Paște. Deschis pe 11 aprilie, Târgul de Paște din capitala Olteniei s-a aflat și în acest an în topul European Best Destination, tema aleasă pentru 2025 […]

Citește și:

Donează!


Susține publicația Glasul Ploieștean accesând link-ul
Vă mulțumim!

This will close in 20 seconds

Glasul Ploieștean
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.