Pensionarii și elevii riscă să nu mai poată circula gratuit la Ploiești, cu mijloacele de transport public în comun


Ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, din iunie, nu a adus, așa cum era de așteptat, o rectificare de buget pentru SC TCE Ploiești, având în vedere că sumele pentru subvenționarea transportului public în comun se vor epuiza la finele lui iulie.

La ultima ședință a Consiliului Local Ploiești, de la finele lunii iunie, proiectul legat de bugetul TCE nu a intrat pe ordinea de zi. Prin urmare, la acea dată, rectificarea de buget nu a adus și o suplimentare a fondurilor pentru subvenționarea transportului pentru anumite categorii de persoane cum ar fi pensionarii și elevii.

„Noi avem o factură transmisă la plată pentru luna iunie. Ar fi necesar să se asigure fonduri și pentru avansul de pe 25 iulie. Am avea nevoie de cel puțin 2 milioane de lei”, a precizat Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești, care a explicat că bugetul alocat la acest capitol a fost aproape la jumătate față de necesarul pentru tot anul.

Bugetul prevăzut pentru acordarea subvenției la transport pentru anul 2019 a fost de 24 de milioane de lei, sumă suficientă numai pentru primele șase luni. Prin urmare, dacă se dorește asigurarea în continuare a transportului gratuit pentru pensionari și elevi singura soluție ar fi o rectificare de buget, în regim de urgență.

În 2018, suma pentru subvenționarea transportului pentru tot anul a fost de 41,6 milioane de lei. 

Sursa: observatorulph.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

O elevă din Ploiești a luat nota 9,86 la BAC, dar nu se poate înscrie la facultate pentru că a pierdut un manual

vin iul. 12 , 2019
Ploiesti: Bataie de joc pentru o eleva care a luat BAC-ul cu media 9,86. Tânără are probleme pentru că a pierdut un manual de clasa a XII-a. Alice Mihaela Brînză a trecut cu brio de bacalaureatul din acest an. Eleva eminentă de la Colegiul Național I.L. Caragiale, din Ploiești, a […]

Citește și: