Prefectura Prahova a descoperit nereguli în centrele de plasament pentru seniori și copii. Amenzi de 750.000 lei!


INFORMARE DE PRESĂ

Având în vedere că începând cu data de 10 iulie 2023, în județul Prahova, au început să fie efectuate verificări de către comisii mixte (reprezentanți AJPIS, ITM, DSP, DSV, OPC, ISU și IP J) la centrele ce oferă servicii de tip rezidențial, vă aducem la cunoștință următoarele:

Pe parcursul zilei de ieri au fost verificați 8 furnizori cu un total de 14 obiective (mai multe puncte de lucru/ furnizor) din localitățile Bușteni, Sinaia, Breaza, Câmpina, și Băicoi, Scorțeni, de către 6 echipe mixte (un total de 60 de inspectori) care au constatat deficiențe precum:

– lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu;

– lipsa controalelor medicale pentru angajați;

– spații neigienizate corespunzător;

– colectare necorespunzătoare a deșeurilor menajere;

– personal de specialitate subdimensionat raportat la numărul beneficiarilor;

– lipsa licențelor de funcționare (a fost prezentată documentație în vederea îndeplinirii procedurii de acreditare și licențiere);

– nerespectarea condițiilor de păstrare a alimentelor sau depozitare necorespunzătoare a acestora;

– sume încasate nefiscalizate;

– lipsa planurilor de pază și a sistemelor de supraveghere;

– lipsa de la punctul de lucru verificat a evidențelor orelor de muncă prestate.

Așadar, au fost identificate probleme de natură contravențională, care nu impuneau suspendarea activității acestor centre. Totodată, au fost dispuse măsuri în sarcina centrelor rezidențiale cu termene de realizare a acestora, urmând ca ulterior, să fie efectuate noi verificări pentru constatarea modului de îndeplinire a acestora și de remediere a deficențelor.

Amenzile aplicate în urma verificărilor sunt în cuantum de aproximativ 750.000 lei.

Reamintim!

Totalul centrelor rezidențiale din județul Prahova este de 67 (centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, centre rezidențiale pentru persoane adulte aflate în dificultate, centre rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, centre rezidențiale pentru copii).

Echipele mixte sunt formate din reprezentanți ai structurilor județene din cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Rezultatele verificărilor sunt integrate de către Instituția Prefectului Județul Prahova, care întocmește raport zilnic pe baza informațiilor transmise de către reprezentanții instituțiilor participante la acțiune.

Instituția Prefectului – Județul Prahova

11 iulie 2023

Glasul Ploieștean

Next Post

Profesorul din Ploiești care și-a dus elevii de 10 la mare. „Le cer doar să facă și ei la fel pentru altcineva, când vor fi pe picioarele lor”

mar iul. 11 , 2023
Liviu Drăghici, profesor de contabilitate și educație antreprenorială la Liceul Tehnologic Administrativ și de Servicii Victor Slăvescu din Ploiești, își premiază elevii care reușesc să ia 10 pe linie la materia sa cu un sejur la mare în vacanța de vară. Anul acesta a fost la Costinești cu șase eleve. […]

Citește și: