Rareş Bogdan loveşte din nou în Guvernul Orban – Dacă era în Israel, SUA sau Franţa, ministrul nu mai era în funcţie


Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, critică din nou Guvernul Orban. Acesta este deranjat de comunicat de sâmbătă al Ministerului Afacerilor Externe, pe tema plecării românilor în străinătate la muncă în plină pandemie.

„Ministerul spunea că nu e responsabilitatea lor. Eu vă spun că orice cetățean care e în afara granițelor, care are cetățenia română, este responsabilitatea ministerului și a țării sale. Dacă ar fi dat în Israel, în SUA, în Franța, Ministerul de Externe un astfel de comunicat, astăzi nu mai era în funcție nici ministrul, nici secretarul de stat, nici cei care au dat comunicatul, dar suntem în România. Eu vreau să aflu de ieri cine a dat acel comunicat prin care MAE se spală pe mâini cu privire la situația unor români. Nu ai voie să fac așa ceva”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Ministerul Afacerilor Externe consideră că este absolut necesară evitarea politizării subiectelor legate de politica externă, precum şi a luării de poziţii care pot afecta, în mod nemeritat, reputaţia corpului diplomatic şi consular al României, ca urmare a declaraţiilor presedintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, care a afirmat că aşteaptă ca „diplomaţii să lase încremenirea în proiectele de salon şi să verifice ceea ce presa românească sau străină prezintă zilnic ca fiind suferinţele muncitorilor români”. Comunicatul MAE poate fi citit AICI!

Glasul Ploieștean

Next Post

Sorina Matei şi Andrei Bădin au rămas fără emisiuni la B1 TV. S-a întâmplat imediat după ce televiziunea a cerut ajutorul Guvernului

Dum mai 3 , 2020
Televiziunea B1 TV le-a reziliat contractele jurnaliştilor Sorina Matei şi Andrei Bădin fără discuţii prealabile, anunţă Sorina Matei pe Facebook. Jurnalista dezvăluie că acest lucru s-a întâmplat la câteva ore după ce televiziunea a aplicat pentru ajutorul Guvernului în programul IMM Invest. „De Ziua Mondială a Libertăţii Presei cu care […]

Citește și: