VIDEO: Lumea întoarce spatele Rusiei: Moment uimitor la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU


Acesta este momentul uimitor al zecilor de diplomați din întreaga lume care au ieșit astăzi în timpul unui discurs al ministrului rus de externe Serghei Lavrov la o conferință de dezarmare de la Geneva, în semn de protest împotriva invaziei Ucrainei de către Moscova.

Diplomați din țări precum Marea Britanie, Statele Unite și Franța s-au ridicat și au ieșit din cameră când a început să fie difuzat mesajul video preînregistrat al lui Lavrov către Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

În timpul discursului său, ministrul de externe a dat vina pe Ucraina pentru război și a susținut că Kievul a căutat să achiziționeze arme nucleare – un „pericol real” care necesita un răspuns rusesc.

CITEȘTE ȘI: Erdogan Președintele Turciei – Turcia va limita accesul Rusiei la Marea Neagră

Dar Lavrov și-a ținut discursul în fața unei mulțimi reduse, după ce zeci de diplomați au organizat o ieșire pentru a protesta împotriva invadării Ucrainei de către Rusia, așa cum au făcut-o marți la o reuniune paralelă a ONU la Geneva.

Ei au stat în cerc în afara întâlnirii pe durata discursului lui Lavrov, ținând un drapel ucrainean. Lavrov trebuia să participe personal la sesiune, dar vizita a fost anulată în ultimul moment, Moscova dând vina pe „sancțiunile anti-ruse” impuse de țările UE, relatează Daily Mail.

Glasul Ploieștean

Next Post

FOTO: Un avion al Rusiei zboară spre Washington. Ministerul de Externe de la Moscova: Repatriază diplomații ruși expulzați de SUA

sâm mart. 5 , 2022
Un avion Iliușin IL-96-300 al regimentului aerian al administrației președintelui Rusiei a decolat sâmbătă, 5 martie, din Sankt Petersburg spre Washington, potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com. UPDATE: Ministerul de Externe al Rusiei a informat că avionul merge să repatrieze în Rusia diplomații ruși expulzați de SUA. Știrea inițială: […]

Citește și: