Erdogan Președintele Turciei – Turcia va limita accesul Rusiei la Marea Neagră

1

Tayyip Erdogan, a declarat că Turcia nu poate abandona legăturile sale cu Rusia sau Ucraina, adăugând că Ankara va implementa un pact privind trecerea maritimă din strâmtorii sale pentru a preveni escaladarea războiului, relatează Reuters.

Turcia a descris duminică invazia Rusiei drept un „război”, ceea ce i-a permis să invoce articole conform unui acord internațional din 1936 care va limita trecerea unor nave rusești din strâmtorile turcești. Turcia are o graniță maritimă cu Ucraina și Rusia și are legături bune cu ambele.

Vorbind după o ședință de cabinet, Erdogan a criticat ceea ce el a numit poziția „indecisă” a SUA și a puterilor occidentale față de invazia Ucrainei, spunând că abordarea este un semn al unei ordini internaționale eșuate.

El a spus că Turcia nu va face compromisuri față de angajamentele sale față de alianțele sale, inclusiv NATO, dar că nici nu va putea întoarce înapoi „intereselor naționale” din regiunea sa. El a repetat că a considerat invazia rusă inacceptabilă.

Glasul Ploieștean

One thought on “Erdogan Președintele Turciei – Turcia va limita accesul Rusiei la Marea Neagră

Comments are closed.

Next Post

Primii militari francezi au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

lun feb. 28 , 2022
Primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, anunță Ministerul Apărării. “Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această […]

Citește și: