Singura veste bună despre coronavirus: categoria de vârstă care este imună


Numărul bolnavilor de coronavirus crește în fiecare zi, în diverse colțuri ale mapamondului. Se pare totuși că există o categorie de vârstă care a fost ocolită.

La momentul redactării acestui material, există 79.774 de cazuri confirmate de coronavirus, la nivel global. Cele mai multe dintre ele au fost depistate în China. Deși au murit deja 2.629 de persoane, cele mai multe dintre ele au avut o afecțiune preexistentă. Cu alte cuvinte, mai sufereau și de alte boli, nu doar coronavirus.

În același timp, este însă important de reținut faptul că 25.272 de persoane s-au vindecat de această boală. Pentru mai multe informații pe marginea statisticilor în timp real, accesați această pagină web.

Până la această oră, în România, nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus. Această informație a fost confirmată de autoritățile de la București în cadrul unei coferințe de presă.

Dincolo de această veste bună, mai există una. Până la ora actuală, niciun copil, nicăieri pe mapamond nu s-a îmbolnăvit de coronavirus, nici măcar în China. Cu toate că nu există niciun vaccin împotriva virusului pe care cei mici l-ar fi putut face, sistemul lor imunitar se pare că este suficient de puternic încât să reziste unei posibile infecții.

Medicul Mihai Craiu spune că, din studiile date publicității de medicii chinezi, până acum, nu s-a înregistrat niciun deces provocat de coronavirus la copii. Același doctor a oferit un avertisment împotriva panicii.

Sfatul doctorului pentru părinții din România este să nu devină ”complet paranoici dacă există o boală cu răceală și febră” și să respecte regulile elementare de igienă: spălatul pe mâini cât mai des și evitarea contactului fizic cu alte persoane. Faptul că nu există niciun copil decedat de coronavirus sub vârsta de 9 ani a fost confirmat și de statistica actualizată constant de Worldometers.

Glasul Ploieștean

Next Post

UPDATE: Coronavirusul, ucis de POLIDIN!

mar feb. 25 , 2020
UPDATE: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” nu produce imunomodulatorul Polidin. Fabricarea acestuia a început în anul 1960, la filiala din Iași a Institutului Cantacuzino și s-a încheiat în anul 2010, când Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a retras autorizația de fabricație deoarece circuitele de producție nu mai […]

Citește și: