Taxa de pod de la Fetești, suspendată începând cu 1 iunie 2023


Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată începând cu 1 iunie 2023. Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă.

Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată începând cu 1 iunie 2023.

„Este oficial, de la 1 iunie întră în vigoare suspendarea taxelor de pod peste Dunăre, între Fetești și Cernavodă”, a anunțat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

„Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial al României ordinul prin care se suspendă aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Fetești și Cernavodă pentru toate categoriile de vehicule.

Această derogare intră în vigoare de la 01 iunie, ora 00:00 și va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii august.

Am fost astăzi pe șantierul Podului peste brațul Borcea A2 împreună cu responsabilii din partea CNAIR, pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare și consolidare pe calea 2 aferentă podului, dar și pentru a sprijini și presa, în același timp, antreprenorul, astfel încât să putem ridica restricțiile de trafic din zonă, cât mai repede.

Acest pod face parte din cele 4 construite în urmă cu aproximativ 40 ani peste Dunăre, fiind toate reabilitate în ultimii 3 ani, mai puțin acest ultim sector aferent Podului Borcea, cel mai dificil, aici fiind cea mai degradată porțiune.

În urma expertizelor, inspecțiilor și decopertărilor făcute, s-au constatat deficiențe importante de execuție la momentul construcției podului, precum lipsa stratului de hidroizolație, care a dus la infiltrarea apei în betonul de sub straturile rutiere ale podului, fiind necesară astfel refacerea dalelor de susținere a căii pe pod (elemente structurale de rezistență).

Întrucât nu se pot demola toate in acelasi timp toate dalele de susținere a căii pe pod pe cele câteva sute de metri lungime, experții au indicat etapele de desfășurare a lucrărilor, etape pe care vrem să le închidem cât mai repede”, a mai transmis Irinel Ionel Scrioșteanu.

Glasul Ploieștean

Next Post

S-a stabilit data alegerilor Europarlamentare din 2024

joi iun. 1 , 2023
DATA ALEGERILOR PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN ÎN 2024 În conformitate cu Actul din 20 septembrie 1976 privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct și în urma discuțiilor pe această temă din cadrul grupurilor de pregătire ale Consiliului, Consiliul ia act de faptul că următoarele alegeri pentru Parlamentul European vor […]

Citește și: