Dobre baga Ploiestiul în beznă! Electrica avertizează că opreşte curentul pentru iluminatul stradal, din cauza datoriilor Primăriei


Societatea de distribuţie a energiei electrice avertizează că va opri alimentarea pentru sistemul de iluminat public din Ploieşti, din cauza datoriilor acumulate de administraţia locală. Potrivit unor surse, Primăria Ploieşti are restanţe de circa 650.000 de lei, în contextul în care bugetul alocat pentru 2019 se apropie de epuizare. În speranţa că vor face rost de bani, reprezentanţii Primăriei au cerut o păsuire de la Electrica, până pe 29 iulie.

Primăria Ploieşti a primit, zilele trecute, o nouă notificare cu privire la întreruperea alimentării, din cauza datoriilor mari acumulate. Este a treia notificare de acest gen, iar furnizărul anunţa că va opri alimentarea în termen scurt dacă nu se fac plăţile.

Autorităţile locale au răspuns, solicitându-le reprezentanţilor Electrica o amânare, cu promisiunea că în această lună va avea loc o rectificare a bugetului local şi cu speranţa că vor mai veni fonduri suplimentare şi de la cel naţional, după ce experienţele ultimilor ani au arătat că, de regulă, la intrarea în semestrul doi se mai deblochează bani de la Guvern. „Primăria Ploieşti a primit o nouă notificare din partea Electrica, în care suntem anunţaţi că se va întrerupe alimentarea cu energie electrică pentru iluminatul public. Am transmis o adresă oficială, în care am spus că vom rectifica bugetul. Sunt cel puţin trei facturi neachitate. Sperăm să existe şi o rectificare a bugetului naţional, astfel încât să ajungă bani şi la autoritatea locală, pentru că este mare nevoie”, a declarat, joi, George Pană, viceprimarul municipiului Ploieşti.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro

Foto: facebook Adrian Radian

Glasul Ploieștean

Next Post

SIIJ îi trimite în judecată pe foştii procurori DNA Mircea Negulescu şi Lucian Onea

mar iul. 16 , 2019
Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au fost trimişi în judecată de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru comiterea mai multor infracţiuni, anunţă Ministerul Public, printr-un comunicat de presă. Procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație […]

Citește și: