Probe ale sistemului local de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență


Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor desfășura activități pentru modernizarea și verificarea sistemului local de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență, în perioada 18.10–04.11.2022.

Activitățile respective implică acționarea individuală a sirenelor de alarmare a populației, pentru intervale scurte de timp (câteva secunde) și se desfășoară în conformitate cu Planul activităților în domeniul situații de urgență.

În acest context, precizăm că semnalele de alarmare a populației sunt: alarma aeriană, alarma la dezastre, prealarma aeriană și încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute, astfel:
 alarma aeriană se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele;
 alarma la dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele;
 prealarma aeriană se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele;
 încetarea alarmei se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Foto cu caracter ilustrativ.

Glasul Ploieștean

Next Post

Competiție între doi ploieșteni în emisiunea Chefi la Cuțite. Doi ploieșteni proprietari de restaurate în echipe diferite

mie oct. 19 , 2022
Sezonul 10 al emisiunii Chefi la Cuțite, emisiune difuzată pe Antena 1, are o competiție locală în municipiul reședință a județului Prahova. Pe de o parte îl avem pe Ahmad Daas din echipa lui Chef Florin Dumitrescu, israelianul stabilit în Ploiești proprietar al restaurantului Jerusalem, de cealaltă parte îl avem […]

Citește și: