Valabilitatea tichetelor de vacanță va fi prelungită. Anunțul Ministrului Economiei


Valabilitatea tichetelor de vacanță va fi prelungită până la finalul anului sau cu 12 luni. Guvernul pregătește o ordonanță de urgență în acest sens,  iar măsura vine în contextul în care turismul este grav din cauza epidemiei de coronavirus.

”Lucrăm la un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în aşa fel încât să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanţă care expiră în luna mai sau toate care au fost eliberate anul trecut. Le prelungim până la sfârşitul anului acesta, ori pe 12 luni, în aşa fel încât cei care au beneficiat de aceste vouchere de vacanţă să le poată folosi în continuare pentru că este normal ca după trecerea acestei crize să repornim economia, iar turismul trebuie să funcţioneze”, a declarat Virgil Popescu la TVR.

Ministrul le-a cerut românilor să nu îşi retragă banii imediat de la agenţiile de turism dacă au plătit pentru vacanțe în toamnă sau iarnă.

”Este normală îngrijorarea cetăţenilor, a turiştilor vizavi de ce se va întâmpla în septembrie, dar cred că ar trebui să fie puţin mai răbdători şi să nu se ducă Peste agenţiile de turism pentru că vor crea o problemă de cash pentru agenţii şi agenţiile la rândul lor au plătit la operatorii externi, la hoteluri şi chiar au o problemă reală de cash. Ar trebui să nu intrăm în panică, să avem puţină răbdare, să vedem cum evoluează această criză şi eu sunt optimist că odată cu venirea verii lucrurile vor intra cât de cât în normal”, a mai spus Virgil Popescu.

Glasul Ploieștean

Next Post

Numărul de infectări cu coronavirus în România: 143 de noi cazuri în ultimele 24 de ore

lun mart. 23 , 2020
Comunicat Grupul de Comunicare Strategică De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 118 persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, două persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru […]

Citește și: