Familia lui Marian Alecu, omul care a adus McDonald’s în România, donează Ministerului Sănătății 5% din cifra de afaceri a firmelor sale pentru lupta împotriva coronavirusului


Toate firmele pe care le deține integral omul de afaceri Marian Alecu și familia sa vor dona 5% din cifra de afaceri din lunile martie și aprilie către Ministerul Sănătății, cu condiția ca banii să fie cheltuiți pentru prevenția și tratarea coronavirusului. Alecu a declarat pentru Profit.ro că este vorba de zeci de mii de euro pe lună care nu vor rezolva problema epidemiei în România, însă demersul îi poate stimula și pe alți oameni de afaceri și companii să doneze în acest scop.

„Eu și toate firmele pe care le dețin integral, alături de familia mea, vrem să donăm 5% din cifra de afaceri pentru lunile martie și aprilie către Ministerul Sănătății, care să folosească banii în încercarea de a stopa efectele coronaviruslui. Ministerul va decide dacă va transfera banii către Institutul Matei Balș sau alte spitale, dar ne dorim ca din ei să se achiziționeze tot ce este nevoie pentru prevenția și tratarea acestui virus”, a spus Alecu.

El a afirmat că este vorba de „niște zeci de mii de euro” pe lună și că știe că nu el, cu acești bani, va rezolva problema epidemiei de coronavirus, dar speră să sensibilizeze mediul de afaceri și, împreună, să poată ajuta România și românii în această situație extrem de grea.

„Afacerile firmelor mele, care activează în domeniile hotelier, producție de bijuterii și consultanță, sunt afectate de această situație, și totuși nu putem să nu ne implicăm în lupta împotriva coronavirusului, așa că mă aștept și ca marile lanțuri de retail și en-gros – singurele cu afaceri bune în această perioadă, dar și băncile, producătorii de tutun și alte companii să se mobilizeze și să ajute cu bani în acest moment foarte greu pentru țară. Dacă ne mobilizăm cu toții, vom să ajutăm românii și sistemul de sănătate să treacă mai ușor prin această criză”, a adăugat Marian Alecu.

Și în Italia, țară mult mai afectată de coronavirus decât România, oamenii de afaceri au început să se implice. Președintele AS Roma, James Pallotta, a donat 50.000 de euro Spitalului Spallanzani din capitala Italiei, pentru a-l susține în lupta împotriva coronavirusului.

Sursa: profit.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

"Școlile rămân închise până după Paște", a anunțat, duminică seară, Ministrul Educației, Monica Anisie

lun mart. 16 , 2020
Monica Anisie a spus că  „în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”. Este pentru prima dată când un oficial dă o estimare a perioadei până la care cursurile vor fi […]

Citește și: