I. L. Caragiale, imaginea unui bar din Barcelona. Chipul său apare și pe sticlele de alcool


Chipul celui mai mare dramaturg român a devenit imaginea unuia dintre cele mai cunoscute baruri de cocktailuri din Barcelona.

Localul Stravinsky este plin aproape în fiecare noapte de tineri, inclusiv mulţi români.

La acest local de cocktailuri nu vom putea bea o bere, dar ne vom putea delecta cu cel mai popular cocktail al lor numit Camp Nou, după stadionul renumitei echipe de fotbal FC Barcelona.

Particularitatea barului este dată de modul în care sunt preparate produsele. Aproape 80% din ingredientele folosite sunt preparate de barmani.

Managerul localului Stravinsky spune că imaginea scriitorului român l-a făcut să nu stea pe gânduri prea mult când a creat conceptul barului.

„Nu este doar pe sticle, este imaginea barului. Chipul lui I. L. Caragiale vine din două motive: primul, atunci când aveam deja numele barului, voiam sa îi dau un anumit concept, o imagine.

Numele vine de la un compozitor rus și prin urmare nu am vrut să folosim și chipul acestuia pentru că i-am fi copiat identitatea cu totul. Localul este foarte apreciat şi de comunitatea română din Barcelona.

Ceva curios de care noi nu știam este că fața lui Ion Luca Caragiale apare pe bancnotele din România. La început ne lăsau bacșiș bancnote cu chipul lui I. L. Caragiale și le puneam pe acolo. Era ceva curios. Stravinsky este inclus în top 50 baruri din întreaga lume”, a povestit, Cesar Montilla, managerul localului.

Glasul Ploieștean

Next Post

Cutremur de 5.5 grade în România. Unde s-a resimţit în urmă cu puţin timp

joi nov. 3 , 2022
Un cutremur puternic a avut loc marţi dimineaţă în Roma, de 5,2 grade, pe scara Richter. Potrivit INCDFP, a fost la o adâncime de 140 km, în zona Vrancea. Joi dimineață, 3 noiembrie 2022, la ora 06.50, un cutremur puternic s-a produs în România. În București, Buzău și alte orașe […]

Citește și: