VIDEO: Ninsoare puternică în Africa de Sud în iulie 2023. Fenomenul rar a scos oamenii la zăpadă


Sud-africanii s-au trezit în această dimineață uimiți de stratul de zăpadă și lapoviță care a acoperit Johannesburg.

Locuitorii celui mai mare oraș din Africa de Sud, Johannesburg, au fost uimiți luni de prima ninsoare din ultimii 11 ani, iar unii copii au văzut zăpada pentru prima dată.

În timp în unele părți ale Africii de Sud ninge regulat în lunile de iarnă, în Johannesburg a nins ultima dată în august 2012.

După ce și-a făcut o fotografie în Piața Nelson Mandela, Jennifer Banda a declarat pentru agenția de presă Reuters că a fost însărcinată ultima dată când a nins.

„La 11 ani distanță, este emoționant că avem zăpadă”, a spus ea.

Pe rețelele de socializare, locuitorii din Johannesburg au descris zăpada ca fiind „magie pură” și „minune la început de săptămână”.

Jennifer Fitchett, profesor de geografie fizică la Universitatea din Witwatersrand, a declarat pentru Times că este puțin probabil ca zăpada să dureze și că a fost cauzată de o creștere a umidității, de temperaturile scăzute și de un vânt rece.

Ultima dată a nins în 2012 și înainte de aceasta în 2007, a spus ea.

În Johannesburg ninge în medie o dată la cinci ani, iar ninsori mai abundente ca cea de luni se produc o dată la 10-20 de ani, a declarat profesorul de climatologie de la Universitatea din Witwatersrand, Francois Engelbrecht, pentru Daily Maverick.

Meteorologul Wayne Venter, de la South African Weather Service, a declarat pentru Daily Maverick că aceste condiții nu au fost excepționale și nu se poate spune că se datorează schimbărilor climatice.

Glasul Ploieștean

Next Post

Prefectura Prahova a descoperit nereguli în centrele de plasament pentru seniori și copii. Amenzi de 750.000 lei!

mar iul. 11 , 2023
INFORMARE DE PRESĂ Având în vedere că începând cu data de 10 iulie 2023, în județul Prahova, au început să fie efectuate verificări de către comisii mixte (reprezentanți AJPIS, ITM, DSP, DSV, OPC, ISU și IP J) la centrele ce oferă servicii de tip rezidențial, vă aducem la cunoștință următoarele: […]

Citește și: