125 de refugiaţi din Ucraina au sosit în această seară la Ploieşti. Autoritățile s-au mobilizat exemplar


În această seară, 125 de refugiați din Ucraina au sosit la Ploiești. Aceștia au mers la Palatul Administrativ în trei autobuze ale societății de Transport Călători Ploiești, excortați de Jandarmerie, la fața locului fiind prezente autoritățile locale, prin prezența primarului Andrei Volosevici, reprezentanții Guvernului României în teritoriu, prin prezența prefectului Virgiliu Nanu și a subprefectului Emil Drăgănescu, reprezentanți ai Poliției Municipale, Poliția Locală Ploiești, echipaj SMURD, Jandarmeria Prahova, precum și Direcția Județeană de Pază a Consiliului Județean Prahova.

După ce au fost invitați în sala Europa din cadrul Palatului Administrativ, refugiații au primit din partea reprezentanților Primăriei Ploiești sandwich-uri și apă. Totodată le-a fost pus la dispoziție internet wireless pentru a putea comunica în Ucraina, acolo unde cei mai mulți dintre refugiați au persoane dragi rămase acasă.

Doi translatori au făcut posibilă comunicarea dintre autorități și refugiați, aceștia fiind informați că se va face o triere și o împărțire pe centrele de cazare puse la dispoziție de Primăria Ploiești.

Pentru persoanele care dețin animale de companie, le-a fost adus un medic veterinar care le-a făcut patrupedelor un scurt control medical și le-a oferit stăpânilor medicamente și hrană pentru acestea.

Reprezentanți ai companiei de telefonie mobilă Vodafone au pus la dispoziția refugiaților cartele prepaid cu 10Gb internet național, 100 minute SMS-uri naționale, 200 minute internaționale și 30 minute internațional cu Ucraina.

Cei 125 de Ucrainieni vor fi cazați în cele trei centre din municipiul Ploiești: în căminele Colegiului „Spiru Haret”, în căminele Colegiului Economic „Virgil Madgearu” și în căminele Universităţii „Petrol – Gaze” din Ploiești.

Glasul Ploieștean

Next Post

Românii se pot autorecenza începând de astăzi. Salariaţii care se recenzează online au dreptul la o zi liberă plătită

lun mart. 14 , 2022
Luni, 14 martie, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor. Salariaţii care se autorecenzează au dreptul la o zi liberă, plătită, potrivit articolului 49 din OUG 19 din 2020. Recensământul populaţiei şi locuinţelor aduce, în premieră pentru ţara noastră, două metode […]

Citește și: