Adrian Năstase provoacă CUTREMUR în PSD: soluția de compromis pentru evitarea DEZASTRULUI total


Fostul lider al PSD și premier, Adrian Năstase, susține că este din ce în ce mai evident că PSD nu poate câștiga alegerile prezidențiale, de aceea liderii partidului ar trebui să se concentreze pe alegerile locale și parlamentare din 2020. Năstase atrage atenția că imediat după pierderea prezidențialelor am putea avea o migrație masivă a parlamentarilor PSD, de aceea le recomandă liderilor partidului să pună la punct o mare alianță de stânga împreună cu ALDE și Pro România pentru a fi siguri că în 2020 păstrează guvernarea și au o șansă să câștige alegerile locale și parlamentare.

„În momentul de față e evident că este foarte greu cu un candidat al PSD să câștige alegerile prezidențiale, oricare ar fi el. Poți eventual să intrii în turul II. După aceea riscul este de a se determina o anumită migrație de parlamentari, pierderea majorității parlamentare și pierderea guvernării. (…) Partidul este acum într-o stare delicată. Nu va putea să își mobilizeze bine resursele pentru alegerile prezidențiale”, a declarat Adrian Năstase, la Antena 3.

Fostul premier a adăugat că PSD trebuia să își stabilească strategia pentru prezidențiale încă de la congresul extraordinar de anul trecut.

„Strategia pentru alegerile prezidențiale trebuia pornită încă de la Congresul extraordinar din primăvara anului trecut. S-a pierdut un interval extrem de important, iar acum s-au aglomerat trei obiective foarte importante, prezidențialele, menținerea guvernării până la alegerile parlamentare și după aceea recuperarea forței politice a partidului. În opinia mea, la congres trebuia să se stabilească o strategie pentru identificarea unui profil de candidat la alegerile prezidențiale care să câștige, ținând seama de experiențele anterioare. Tocmai lucrul acesta nu s-a făcut. S-a făcut un fel de licitație cu candidați, cine vrea să se înscrie. Asta este simplu de făcut. important e să găsești pe cineva care să poată strânge în turul al doilea voturile necesare pentru alegerea sa. Această analiză nu s-a făcut și ceea ce s-a întâmplat pe 26 mai a arătat că partidul a pierdut o parte din votanți”, a spus Năstase.

El a susținut că principala prioritate pentru PSD ar trebui să fie menținerea guvernării până la următoarele alegeri parlamentare.

„Concentarrea ar trebui să fie acum în special pe menținerea guvernării. Pentru asta trebuie consolidată majoritatea parlamentară. Acest lucru nu se mai poate face doar cu membrii PSD-ALDE. Este clar că pentru anul viitor este nevoie de consolidarea relației cu ALDE, dar ar trebui formată o alianță parlamentară care să aibă ca obiectiv menținerea guvernării până la alegerile de anul viitor și un andidat comun care să fie prezentat. Cred că ar trebui propus un candidat comun al unei stângi extinse”, a subiliniat Adrian Năstase.

Glasul Ploieștean

Next Post

Mai mulți transportatori din Prahova au mărit tarifele ilegal. Reacție dură din partea Consiliului Județean Prahova

mie sept. 11 , 2019
În urma majorării tarifelor practicate de operatorii de transport din județul Prahova, Consiliul Județean Prahova care aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare, a emis un comunicat de presă prin care se clarifică situația creată. Iată reacția Consiliului […]

Citește și: