Mai mulți transportatori din Prahova au mărit tarifele ilegal. Reacție dură din partea Consiliului Județean Prahova


În urma majorării tarifelor practicate de operatorii de transport din județul Prahova, Consiliul Județean Prahova care aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare, a emis un comunicat de presă prin care se clarifică situația creată.

Iată reacția Consiliului Județean Prahova:

“Urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor referitoare la majorarea tarifelor de transport practicate de operatorii de transport județean din Prahova, precum și a articolelor din mass media cu privire la acest aspect, Consiliul Județean Prahova face următoarele precizări:

Transportul rutier contra cost de persoane prin servicii regulate, la nivel judeţean, intră în sfera de competenţă a Ministerului Transporturilor şi a consiliilor judeţene, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 51/2019, pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de personae.

Conform acestei ordonanțe, Consiliul Județean Prahova aprobă sau modifică tarifele propuse de către operatorii economici pentru serviciile de transport judeţean, după depunerea unui studiu de fundamentare (conform art. 8, lit. o).
Consiliul Județean Prahova a constat faptul că, în ultima perioadă, mai mulți operatori de transport județean au decis să majoreze prețul biletelor de călătorie, fără a comunica în prealabil acest lucru, dar mai ales fără a-și justifica această decizie prin creșterea calității serviciilor.

Operatorii de transport nu au anunțat și nici nu au fundamentat majorarea prețurilor biletelor de călătorie, aceasta fiind o decizie unilaterală.

Pentru a intra în normalitate, Consiliul Județean Prahova cere operatorilor de transport revenirea la vechile tarife aprobate prin Hotârârea Consiliului Județean Prahova nr. 40/2014.

Totodată, Consiliul Județean Prahova susține necesitatea îmbunătățirii serviciului de transport și așteaptă ca operatorii să ofere servicii de calitate în beneficiul cetățenilor, cărora administrația județeană dorește să le asigure un transport la standarde europene și la costuri corecte.”

Glasul Ploieștean

Next Post

SCRISOAREA CITITORULUI - Mărturia unei paciente de la secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești

Dum sept. 15 , 2019
Pe adresa redacției telegrama.ro a sosit, vineri, scrisoarea unei paciente care a ajuns, de curând, de urgență, cu o problemă gravă de sănătate, la Spitalul Județean din Ploiești. O stare de rău care a alarmat-o oarecum s-a dovedit un episod care i-ar fi putut pune viața în pericol. Femeia povestește, […]

Citește și: