Aer greu de respirat în Ploiești, în special în cartierul Enăchiță Văcărescu


Situație alarmantă, în ultimele zile, în Ploiești! Toate stațiile de monitorizare a calității aerului au afișat valori crescute de poluanți în atmosferă, în majoritatea cartierelor, dar și în zonele limitrofe.

Potrivit măsurătorilor oficiale, în privința particulelor în suspensie și a dioxidului de azot, a fost atins un nivel ingrijorător, iar recomandările spun să limităm timpul petrecut afară.

Potrivit Gărzii de Mediu și Agenției de Mediu, nu au fost înregistrate depășiri ale valorilor normale, deoarece alerta se instituie abia atunci când poluarea se înregistrează 35 de zile consecutiv. Astfel că, dacă există depășiri ale compușilor chimici periculoși timp de 34 de zile, autoritățile nu consideră acest fenomen ca fiind anormal.

În Ploiești, conform datelor afișate, cel mai poluat cartier este cartierul Enăchiță Văcărescu, situat în zona de Vest a orașului.

Iată ce arătau măsurătorile în această dimineață, joi, 25 ianuarie 2024, în privința calității aerului din Ploiești:

PM10 – Particulele în suspensie sunt particule de poluanţi inhalabile cu un diametru mai mic de 10 micrometri. Particulele care sunt mai mari de 2,5 micrometri pot fi depozitate în căile aeriene, provocând probleme de sănătate. Expunerea poate provoca iritaţii ale ochilor şi gâtului, tuse sau dificultate respiratorie şi astm agravat. Expunerea frecventă şi excesivă poate duce la probleme serioase de sănătate.

 

Glasul Ploieștean

Next Post

România nu va participa la Eurovision 2024 din lipsa banilor pentru a trimite artiștii

joi ian. 25 , 2024
Consiliul de Administrație al TVR a luat decizia de a nu înscrie România la concursul Eurovision. Motivul invocat este cel de natură financiară, cei de la TVR susținând că în bugetul pe acest an nu există fonduri pentru Eurovision. ”Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele […]

Citește și: