Alegătorii confirmați cu Covid-19 vor putea vota la urna mobilă. Anunțul AEP


Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a anunțat, într-un interviu acordat Agerpres, că persoanele infectate cu noul coronavirus vor putea vota la alegerile locale solicitând urna mobilă. Este vorba atât despre alegătorii aflați în carantină sau în izolare, cât şi despre cei internați în spitale. În ceea ce-i privește pe cei de la Terapie Intensivă, vor exista condiții speciale, a precizat acesta.

”Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului. Condiţii speciale ar fi create doar pentru persoanele care se află la terapie intensivă, pentru că acolo se află un mediu diferit şi va trebui să fie purtat combinezonul acela şi luate toate măsurile de siguranţă. În rest, nu există o problemă de răspândire a virusului, indiferent că ne ducem în alte secţii din spitale sau la domiciliul acestor persoane”, a anunțat preşedintele AEP.

Acesta a apreciat că scrutinul din 27 septembrie reprezintă inclusiv un test pentru viitoarele parlamentare. Dacă toţi participanţii la evenimentele electorale vor respecta regulile, nu ar trebui să existe o creştere a riscului de răspândire a noului coronavirus, mai spune Mitulețu-Buică.

Vorbind şi despre măsurile din ziua votului, la fel: dacă atât cetăţenii care se prezintă la vot, cât şi ceilalţi participanţi, membrii birourilor electorale vor respecta toate regulile pe care le-am stabilit şi le vom stabili în continuare pentru aceste alegeri, lucrurile nu ar trebui să ducă la o creştere a riscului de răspândire a pandemiei”, a declarat președintele AEP pentru Agerpres.

Glasul Ploieștean

Next Post

Candidații la Alegerile Locale 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și primar al municipiul Ploiești

vin sept. 4 , 2020
Pentru Alegerile Locale 2020, partidele politice și Alianțele electorale și-au stabilit candidații pentru funcțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova și primar al municipiului Ploiești. Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova vor fi pe buletinul de vot cinci candidați, iar pentru funcția de primar al municipiului Ploiești opt. […]

Citește și: