La Ploiești se construiește o școală! Consiliul Județean Prahova are grijă de copiii cu nevoi speciale

 


Copiii cu nevoi speciale merită să beneficieze, în cel mai scurt timp, de un nou sediu al Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 modern, la standarde europene!

Imobilul va fi ridicat în apropierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, din Șoseaua Vestului, iar copiii care învață la această unitate școlară au nevoi speciale, fiind diagnosticaţi cu afecțiuni din spectrul autist, schizofrenici, cu sindrom Down sau cu probleme locomotorii.

Acest nou centru va deservi nevoile micuților pentru că va avea săli de educație fizică, de terapie educațională, săli de mese, laboratoare, cabinete medicale specifice, vestiare, grupuri sanitare și lift special. Investiția cuprinde și realizarea unor lucrări de arhitectură, lucrări de rezistență, instalații electrice, termice, sanitare, ventilații, detecție semnalizare incendiu și hidranți.

Valoarea totală a obiectivului de investiție este de 5.752.933,68 fără TVA, iar sursa de finanțare este din bugetul propriu al Consiliului Județean Prahova, dar și de la bugetul național, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Am promis că vă țin la curent cu evoluția lucrărilor și vă confirm că nu sunt întârzieri.  Până la acest moment, sunt mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate. 

De, astăzi am revenit în control la șantierul unde se desfășoară lucrările pentru construirea clădirii Școlii Speciale nr. 1 Ploiești (care, în prezent, se numeste Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr.1) pentru a ma asigura, din nou, că nu există întârzieri.” – a precizat într-o postare pe Facebook Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.
 

Glasul Ploieștean

Next Post

O nouă shaormerie face furori gurmanzilor din Ploiești

joi feb. 20 , 2020
Piri – Piri, un nou restaurant de tip Fast – Food cu o locație super modernă și produse premium s-a inaugurat în Ploiești, în centru, în preajma parcului Nichita Stănescu, „vis-a-vis de partide” – așa cum ploieștenii cunosc această zonă. Aici puteţi savura „tradiționala” shaorma cu pui dar și shaorma cu porc sau vită […]

Citește și: