Andrei Volosevici și Simona Albu, achitați în dosarul privind finanțarea clubului Petrolul


Tribunalul Prahova a dat, miercuri, verdictul în dosarul instrumentat de DNA, în care erau judecați fostul dosar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, și fostul șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești, Simona Albu.

Dosarul viza finanțarea clubului Petrolul, pe durata mandatului de primar al lui Andrei Volosevici, 2008 – 2012.

„Constată că legea penală mai favorabilă inculpatului Volosevici Andrei Liviu este Codul penal în vigoare. 1. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 309 Cpen., cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen. şi art. 38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada iulie – septembrie 2009. 2. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. l C.pen. şi art.38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada iunie – august 2012. 3. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. l C.pen. şi art.38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada martie – aprilie 2012. II. Constată că legea penală mai favorabilă inculpatei Albu Simona este Codul penal în vigoare. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen. achită pe inculpata ALBU SIMONA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 309 C.pen., cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen., faptă din luna septembrie 2009. Ia act că în cauză nu au fost dispuse măsuri preventive. În baza art. 397 C.pr.pen. rap la art. 25 alin. 5 C.pr.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială mun. Ploieşti împotriva inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 397 alin. 5 C.pr.pen. menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012 din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona. În baza art. 398 C.pr.pen. rap. la 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în soluția Tribunalului Prahova.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

În primăvar lui 2016, DNA anunța începerea urmăririi penale față de Andrei Volosevici, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul și luare de mită, respectiv Simona Albu, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecință obținerea unui folos necuvenit pentru altul.

” În calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și încălcarea dispozițiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a inițiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploiești cu SC FC Petrolul SA în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local – având ca obiectiv principal funcționarea echipei de fotbal FC Petrolul. În același scop, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploiești și S.C. FC PETROLUL SA Ploiești, contract încheiat prin nerespectarea dispozițiilor Legii administrației publice locale – în condițiile în care o instituție publică nu poate finanța o activitate lucrativă desfășurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei și concomitent, obținerea de către S.C. FC PETROLUL SA Ploiești a unui folos necuvenit de aceeași valoare, reprezentând:

– 17.842.137,70 lei – plăți efectuate exclusiv în baza contractului cu încălcarea dispozițiilor legale privind finanțele publice,

– 12.955.859,28 lei – chirie datorată de S.C. PETROLUL S.A. pentru Stadionul Ilie Oană pus la dispoziție în baza contractului – cu încălcarea prevederilor legale privind administrația publică locală,

– 121.234,19 lei – contravaloare utilități datorate de societate și achitate din bugetul local,

– 1.658.205,90 lei – debite stabilite prin acte de control ale Curții de Conturi a României – Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate și care, în evidența contabilă a unității administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective între conturi ale bugetului local și nu prin plăți efectuate de societate”, anunțau procurorii.

Declanșarea acestei anchete l-a determinat pe Andrei Volosevici, la momentul respectiv, să renunțe la candidatura pentru Primăria Ploiești.

preluare: actualitateaprahoveana.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Așa vă educați copiii? Mai mulți părinți din cartierul Malu Roșu/Enăchiță Văcărescu încurcă circulația, zilnic, în zona școlii generale prof. Nicolae Simache

lun dec. 16 , 2019
Zilnic între ora 07:40 și 08:10, în zona școlii prof. Nicolae Simache, traficul este îngreunat de părinții care își conduc copiii la școala situată pe strada Malu Roșu, acolo unde traficul în intervalul orar amintit devine un calvar în fiecare dimineață. Astfel, avem de-a face cu mai multe tipuri de […]

Citește și: