Zilnic între ora 07:40 și 08:10, în zona școlii prof. Nicolae Simache, traficul este îngreunat de părinții care își conduc copiii la școala situată pe strada Malu Roșu, acolo unde traficul în intervalul orar amintit devine un calvar în fiecare dimineață.
Astfel, avem de-a face cu mai multe tipuri de părinți care nu știu, nu vor sau pur și simplu ignoră bunul simț și legile în vigoare.
Mai aveți să întrați cu mașina în curtea școlii!
Există părinți care, în fiecare dimineață, își conduc copiii la școală cu bolidul familiei sau mașina de serviciu, aceștia parcând cât mai aproape de intrarea elevilor, care este situată chiar în fața trecerii de pietoni, astfel, blocând toată zona menționată. Suntem de părere că, dacă s-ar da voie din partea conducerii școlii, aceștia ar intra cu mașina până în spate, pe terenul de sport, la ușa de la intrarea elevilor.
Mașina cu avariile pornite nu are neapărat o defecțiune!
Mai există părinți care opresc mașina la trecerea de pietoni sau chiar pe trecere, pornesc avariile, se dau jos din mașină și merg să însoțească elevul până la intrarea elevilor. Această operațiune durează aproximativ 5-7 minute, în funcție de timpul alocat pentru rămas bun, îmbrățișări și urările aferente. P.S. – Plus sfaturile de rigoare: “să fii cuminte, să o asculți pe doamna, să nu alergi în pauză etc.”
Trecerea de pietoni devine izlazul celor mutați la oraș.
Nu în ultimul rând, sunt părinții care își conduc copiii la școală fără a-și etala bolidurile, ci vin pe jos. Aceștia, odată ajunși la trecerea de pietoni, nici nu se uită, fiind siguri că mașinile aflate în trafic opresc și trec strada ca pe izlaz, precum vitele la păscut. Odată lăsați elevii la ușa școlii, părinții se întorc, de această data grăbiți, trec strada la fel ca și prima dată, fără a se asigura, bazându-se pe sloganul câștigat la Revoluția din ’89 – “e dreptul meu”, dar pe care mulți dintre aceștia nu-l înțeleg. Odată ajunși pe trotuar, se opresc, așteaptă ca elevul să apară la geamul clasei unde învață și încep să își trimită “pupici” și “inimioare”, de parcă nu se mai văd decât după terminarea anului școlar.
Facem un apel pe această cale către organele abilitate, astfel încât să aplice sancțiuni celor care nu respectă legea, către doamnele învățătoare care ar trebui să aibă discuții cu părinții în acest sens și către părinții care încă nu au făcut cunoștință cu civilizația și cu bunul simț, astfel încât să nu mai avem parte de calvarul matinal provocat de cei care sunt proaspăt mutați la oraș sau care încă nu au noțiunile elementare de conviețuire în mediul urban.