Când la școală înveți greșit sau când autorii manualelor încasează bani publici pentru a nu observa greșeli


Manualul de clasa a VIII-a de Limba și Literatura Română al editurii – art Klett – îi învață pe elevi cum a trăit Lucian Blaga din anul 1985 până în anul 1961.

Greșeala apare la pagina 96 al manualului proprietatea Ministerului Educației și Cercetării, publicat de Editura art Klett, sub semnătura autorilor Florentina Sâmihăian, Sofia Dobra, Monica Halaszi, Anca Davidoiu – Roman și Horia Corcheș.

După ce autorii ne învață că Lucian Blaga a trăit între anii 1985 – 1961, ne mai spune că poezia „Izvorul nopții” face parte din volumul de debut, Poemele luminii din anul 1919.

Cu siguranță a fost o eroare de redactare, fiind trecut greșit anul nașterii, 1985 în loc de 1895, așa cum este corect, însă niciunul dintre cei 5 autori nu au observat această eroare, iar manualul a ajuns în ghiozdanele elevilor în această formă.

În același timp autorii și-au încasat banii de la minister pentru publicarea manualului cu pricina.

Manualul este distribuit elevilor în mod gratuit, atât în format tipărit, cât și în format digital, și este transmisibil timp de patru ani școlari, începând din anul școlar 2020 – 2021.

 

 

Glasul Ploieștean

Next Post

Câștigător Chefi la Cuțite sezonul 10. Cine primește marele premiu în 2022

joi nov. 17 , 2022
Câștigător Chefi la Cuțite sezonul 10. În 2022, chefii sărbătoresc zece ani de prietenie, dar și de rivalitate la bancurile de lucru din platoul celui mai longeviv cooking show din România.  După un lung șir de audiții și două probe dificile de bootcamp, chefii i-au ales pe acei concurenți care […]

Citește și: