Eveniment istoric la Târgșoru Vechi. Au fost donate mănăstirii Turnu primele obiecte ale viitorului muzeu “Vlad Țepeș”

 Astăzi, 2 Aprilie, în cadrul programului dedicat ilustrului domnitor Vlad Țepeș, la mănăstirea Turnu din Târgșoru Vechi, în sala Tronului din Casa Domnească, restaurată în 2015 de Consiliul Județean Prahova, a avut loc prezentarea conceptului pentru copii “Cei ce ne-au dat nume”.

Cu acest prilej au fost realizate următoarele:

– Au fost donate Sălii Domnești Pelerina Ordinului Dragonului, Căciula Domnească, Sabia de Ceremonie adusă de la Toledo, Spania și medalionul Ordinul Dragonului, ca prime obiecte pentru viitoarea Sală-Muzeu Vlad Țepeș.

– S-a prezentat de către Sculptorul Constantin Ionescu (Crocodilul) macheta în ipsos a Domnitorului Vlad Țepeș, care a fost omologată. S-a stabilit totodată cu Starețul Mănăstirii Turnu, Valentin Protosinghel, locul de amplasare în acest an a bustului în bronz a monumentului dedicat domnitorului.

– Manifestarea a continuat cu un scurt istoric al localității Târgșoru Vechi, prezentat de prof. Ioana Ionescu și lansarea Revistei “Cei ce ne-au dat nume” dedicată ctitoririi bisericii cu Hramul Sf. Nicolae din Târgșor.

– La manifestare au participat un numeros public, slujitorii Mănăstirii Turnu în frunte cu Starețul Valentin, consilieri județeni, președintele Societății Cultural Istorice “Mihai Viteazu”, dl. Mircea Cosma, dar și elevi ai școlii generale din localitate.

Glasul Ploieștean

Next Post

S-a decis ora la care Volodimir Zelenski se va adresa Parlamentului României

lun apr. 4 , 2022
Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski se adresează azi Parlamentului României. În urma discuțiilor oficiale, discursul va avea loc în cursul serii. Surse politice arată că intervenția președintelui ucrainean va avea loc la ora 19.00, ora României. Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a anunțat că a avut întrevedere cu o […]

Citește și: