Autoritățile române nu au avut nicio reacție cu privire la afirmația rasistă a unui jurnalist turc la adresa lui Șumudică


Pentru a doua oară în ultima lună, turcii au o remarcă xenofobă la adresa românilor. Un membru din stafful echipei Istanbul Başakşehir i-a făcut „ţigani“ pe arbitrul Ovidiu Haţegan şi pe colegii săi, iar acum, un moment şocant s-a petrecut după partida Sivasspor – Gaziantep.

La începutul săptămânii, Marius Şumudică avea Turcia la picioare, fiind lider în Superligă, pentru 24 de ore, cu Gaziantep.   Acum, Marius Şumudică e luat la şuturi, atât de patronul clubului, cât şi de analiştii din fotbalul turc.

Pe scurt, toată lumea e revoltată de comportamentul românului care, în plin sezon, când mai e de jucat o jumătate din campionat, încearcă să forţeze mâna conducerii pentru a obţine prelungirea contractului actual, scadent în vară.

Lui Şumudică i se reproşează că vrea să profite de pe urma rezultatelor bune pe care le are momentan, în loc să aştepte finalul sezonului pentru a se aşeza la masa negocierilor.  

Pe fondul acestor tensiuni, un comentator al fotbalului turc, Erman Toroglu, a avut o ieşire xenofobă la adresa lui Şumudică, sâmbătă seară. Toroglu, fost fotbalist şi arbitru, l-a făcut „ţigan“ pe tehnicianul celor de la Gaziantep, pentru felul în care acesta pune presiune pe conducere! Discursul jignitor al lui Toroglu a fost întrerupt doar la intervenţia moderatorului care i-a atras atenţia invitatului său că nu e corect să recurgă la un astfel de limbaj.

Ne întrebăm de ce autoritățile române nu au nicio reacție, având în vedere că intr-o situație (n.r. mult spus) similară, în timpul meciului dintre Paris Saint-Germain și Istanbul Bașakșehir, în cadrul Ligii Campionilor, al patrulea arbitru, românul Sebastian Colțescu, a folosit cuvântul „negru” pentru a-l identifica pe antrenorul secund Pierre Webo, care protesta zgomotos pe marginea terenului, după o decizie luată de arbitrul principal.

Însuși preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a reacţionat pe Twitter după ce arbitrul român Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism la evenimentul sportiv. Și ministrul de externe din Turcia, dar și miniștrii sporturilor din Turcia și Franța – unde funcția este deținută de o fostă sportivă din România – au condamnat astfel de comportamente.

Și ministrul român al Sportului, Ionuț Stroe, a reacționat. El a cerut scuze în numele sportului românesc și a spus că rasismul nu poate fi tolerat.

În cazul lui Șumudică, nicio instituție precum președinția statului turc sau român, guvern, ministerul sportului român sau turc, jurnaliști români sau turci, FRF, UEFA, NU AU AVUT O REACȚIE cu privire la afirmațiile jurnalistului Erman Torogl.

Asta se întâmplă atunci când într-o societate este mai important să negociezi funcții, să împarți posturi și să nu te intereseze de proprii cetățeni și democraţia e doar un cuvânt lipsit de conţinut, iar dictatura e la un pas distanţă.

Glasul Ploieștean

Next Post

Dorian Popa îşi va schimba prenumele din buletin. Solicitarea sa este deja în Monitorul Oficial

lun ian. 11 , 2021
„Popa Dorian Laurenţiu, cu domiciliul în (…) judeţul Ilfov, născut la data de 7 august 1988, (…) solicită schimbarea prenumelui numelui său din Dorian-Laurenţiu în acela Dorian-Hâtz, spre a se numi Popa Dorian-Hâtz”, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial. În acelaşi număr al Monitorului Oficial, a fost publicată şi […]

Citește și: