Ce a făcut Jandarmeria, la finalul meciului, cu toți cei din gruparea „Uniți sub Tricolor” care au întrerupt meciul 50 de minute


Jandarmeria a luat măsuri împotriva ultrașilor din gruparea „Uniți sub Tricolor” imediat după meciul România – Kosovo, 2-0.

România – Kosovo a fost oprit din cauza atitudinii fanilor din „Uniți sub Tricolor”, iar Jandarmeria a reacționat imediat după fluierul de final, care a avut loc după miezul nopții.

Partida de pe Arena Națională a fost suspendată în prima repriză pentru aproximativ 50 de minute, după ce în peluza Sud a fost afișat bannerul inscripționat cu mesajul „Kosovo e Serbia”. Echipele au plecat la vestiare și „tricolorii” au riscat ca meciul să fie întrerupt și, mai apoi, decis la masa verde, scenariu care ar fi compromis în mare măsură șansele reprezentativei noastre de a se califica la Campionatul European din Germania.

Partida a fost reluată, însă, iar România a marcat de două ori pe final, prin Stanciu și Mihăilă, succes care menține naționala lui Edi Iordănescu pe locul 2 al clasamentului Grupei I, la un punct în fața Israelului.

Imediat după fluierul de final, Jandarmeria a luat atitudine împotriva grupului de suporteri care a afișat bannerul inscripționat cu mesajul „Kosovo e Serbia”. Ultrașii au fost opriți timp de o jumătate de oră la ieșirea de pe Arena Națională pentru a fi legitimați și fotografiați.

Presa internațională a reacționat după scandalul de la România – Kosovo

Publicațiile internaționale nu au trecut cu vederea momentul care a condus la înteruperea meciului dintre România și Kosovo pentru 50 de minute.

„Independența Kosovo este recunoscută de 100 de țări, inclusiv de Regatul Unit, însă România se numără printre puținele țări din Uniunea Europeană care nu o fac. Suporterii români au ridicat și un banner pe care a stat scris «Basarabia este România» în aceeași parte a terenului cu cel cu mesajul anti-Kosovo. Basarabia, care a făcut  parte din România în perioada 1918-1940, este împărțită între Republica Moldova și părți ale Ucrainei”, a notat BBC.

Jurnaliștii publicației spaniole Marca au ținut să îi felicite pe spectatorii români aflați în celelalte zone ale stadionului, după ce aceștia au taxat atitudinea membrilor grupării „Uniți sub Tricolor”.

„Răspunsul restului publicului de pe stadion împotriva ultrașilor a fost exemplar. Cu jocul întrerupt și jucătorii la vestiare, când ultrașii au început să strige «România, România», restul publicului a răspuns invitându-i să plece «afară, afară».

Jocul s-a reluat, în sfârșit, după mai bine de 50 de minute. Bineînțeles, cu un avertisment serios: «Nu mai cântați numele vecinilor noștri. Este ultimul avertisment. În caz contrar, întâlnirea va fi suspendată definitiv». A existat, la mijloc, o încercare de evacuare a ultrașilor… dar nu s-a putut”, a notat Marca.

Glasul Ploieștean

Next Post

Accident lângă trecerea de pietoni din fața școlii generale profesor Nicolae Simache

joi sept. 14 , 2023
Update – Comunicatul IJP Prahova: Ploiești, Strada Malu Roșu, accident rutier, implicate trei autoturisme. Din primele date de la fața locului a reieșit faptul că, un bărbat în vârstă de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Malu Roșu, la un moment dat ar fi oprit […]

Citește și: