Șase cadre didactice au luat nota 10 la titularizare. Vezi cine sunt aceștia


Candidații care au susținut proba scrisă a examenului de titularizare, în județul Prahova, în acest an, au aflat marți rezultatele. Afișarea notelor a fost prilej de bucurie, pentru unii, și motiv să intre în pământ de ruşine, pentru alții.

Procentul celor care au luat note peste 7.00 și care pot spera, astfel, să prindă un post titularizabil este mai mare decât anul trecut, ajungând, la acest moment, la aproape 59%. 360 de candidați din 614 prezenți la proba scrisă (cam două treimi din totalul înscrișilor) au trecut de acest prag prevăzut de metodologie, dar rezultatul bun obținut nu le garantează că, vara viitoare, nu vor reveni în sala de examen. Și asta pentru că în județ sunt disponibile, conform datelor afișate de MEN, doar 169 de posturi pe perioadă nedeterminată.

Dintre cei cu note demne de titulari în învățământ se remarcă șase candidați care au obținut 10 la proba scrisă: Maria Bente – Ploiești,  Ana Maria Bombica – Filipeștii de Pădure, Adriana Gălățeanu Mizil (Educatoare), Naomi Călugăru – Câmpina (Cultură civică  și educație socială), Ionela Gontea – Drajna) și Ana Maria Vătavu – Ploiești ( Învățătoare).

92 de candidați au avut note cuprinse între 9,00 și 9,99, 135 au obținut note între 8 și 8,99, iar 145 între 7 și 7,99.

Alți 174 de candidați din Prahova au luat, la proba scrisă, note de 5 și 6, așa că pot fi, cel mult, suplinitori, în timp ce 80 de candidați nu pot spera nici măcar la un contract pe perioadă determinată, având în vedere că au luat note sub 5,00.

Cel mai slab rezultat a fost al unei candidate care spera să lucreze, în anul școlar 2019 – 2020, ca profesor de Educație fizică, dar a obținut, la examenul scris, fix nota 1,00. La aceeași probă, la Educație fizică, și un coleg de-al său de breaslă, din Ploiești, a luat doar 1,80, deși la inspecția la clasă fusese notata cu 10! În cada listei, după notele obținute, se mai numără un candidat  din Lipănești, care se visa profesor de Fizică, dar a luat la examen nu mai mult de 1,30, și altul din Ploiești care a dat examen la Istorie și a obținut doar 1,90.

Rezultatele complete au fost afișate pe site-ul titularizare.edu.ro.

Sursa: actualitateaprahoveana.ro

Glasul Ploieștean

Next Post

Dan Barna, președintele USR, vrea să-i pună pe studenți să plătească studiile cu credite

joi iul. 25 , 2019
Dan Barna, candidat la alegerile prezidențiale din 2019, pare blocat în filme și în idei care nu au nicio treabă cu realitatea din România. De această dată s-a inspirat din filmele americane și s-a gândit cum să modifice sistemul de învățământ din România, punându-i pe studenți să-și plătească studiile cu […]

Citește și: