Cel mai mare transportator aerian din Europa anulează aproape toate zborurile programate miercuri


Compania aeriană germană Lufthansa a decis să anuleze ”aproape toate” zborurile pe care le avea programate miercuri în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol.

Peste 130.000 de pasageri vor fi afectaţi ca urmare a anulării a 678 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Frankfurt şi a altor 345 de zboruri spre şi dinspre aeroportul Munchen, a precizat Lufthansa într-un comunicat de presă.

Compania aeriană a adăgat că dispune de capacităţi extrem de limitate pentru reprogramarea pasagerilor afectaţi de grevă şi că există pericolul ca problemele să se prelungească până la finele acestei săptămâni.

„Escaladarea unor negocieri care anterior erau constructive provoacă pagube enorme”, a declarat directorul de personal de la Lufthansa, Michael Niggemann, potivit Agerpres.

Luni, sindicatul Verdi a lansat un apel la grevă începând de miercuri, ora 03:45 (01:45 GMT) şi până joi dimineaţa la ora 06:00 (04:00 GMT), pentru a pune presiune asupra echipei manageriale şi a obţine o majorare salarială de 9,5%.

Greva de la Lufthansa vine în plin sezon al călătoriilor şi la câteva zile înainte de debutul vacanţelor şcolare în două landuri din sudul Germaniei, într-un moment şi aşa tensionat pentru sectorul transportului aerian european.

În întreaga lume, companiile aeriene şi aeroporturile au probleme în a face faţă creşterii puternice a cererii pentru călătorii, după doi ani în care traficul aerian a fost unul redus şi în care sectorul a pierdut numeroşi salariaţi.

Un studiu publicat la finele lunii iunie de institutul german de studii economice din Koln arată că ar fi nevoie de cel puţin 7.000 de angajaţi în sectorul aerian din Germania.

Glasul Ploieștean

Next Post

Zile libere 2022. Românii vor avea o nouă minivacanţă în august

mar iul. 26 , 2022
Zile libere 2022. Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă luna viitoare, august fiind şi lună de concedii. Astfel, salariaţii din România se vor bucura de o minivacanţă de trei zile libere, pentru că 15 august, atunci când este Adormirea Maicii Domnului, pică într-o zi de luni. Împreună cu sâmbătă […]

Citește și: