D.S.P. Prahova a aprobat inființarea centrelor de evaluare pentru pacienții cu simptomatologie specifică COVID-19


Printr-un comunicat de presă,  Direcția de Sănătate Publică (D.S.P.) Prahova anunță inființarea centrelor de evaluare pentru pacienții cu simptomatologie specifică  COVID-19.

Astfel, 10 spitale au solicitat la D.S.P. Prahova aprobarea inființării centrelor de evaluare, după cum urmează: Spitalul Județean de Urgență Ploiești – 2 centre (Sediul Nord Găgeni și Sediul Boli Infecțioase), Spitalul C.F. Ploiești, Spitalul Municipal Câmpina, Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna,  Spitalul Orăşenesc Băicoi , S.C. Dentirad Hospital, Spitalul Orășenesc Urlați,  Spitalul Orășenesc Mizil, Spitalul de Pneumoftiziologie Florești.

Prin H.G. nr. 80 din 14.01.2022 au fost emise reglementările privind modalitatea de decontare a serviciilor medicale, acordate în centrele de evaluare.

Modul de organizare a centrelor de evaluare va fi reglementat printr-un ordin al Ministrului Sănătății, așa cum se menționează în  H.G.  nr. 80/14.01.2022.

Medicii epidemiologi din D.S.P. Prahova au evaluat unitățile sanitare sus menționare din punct de vedere al asigurării circuitelor epidemiologice și în funcție de solicitările care vor fi cuprinse în reglementările ulterioare, iar instituția va emite avize de funcționare ale centrelor de evaluare.

Glasul Ploieștean

Next Post

LECȚIA DE ISTORIE - 17 ianuarie : Moartea împăratului roman Teodosiu - Divizarea Imperiului Roman.

lun ian. 17 , 2022
La data de 17 ianuarie 395 la Mediolanum , în Italia de astăzi , a avut loc decesul împăratului Teodosiu și tot în această zi , Imperiul Roman va fi împărțit în Imperiul Roman de Răsărit sub conducerea lui Arcadius, și Imperiul Roman de Apus sub conducerea lui Honorius. Trebuie […]

Citește și: