De ce deschid olandezii ușa cu mâna dreaptă? Vei face și tu asta de acum înainte


Olandezii sunt învățați la școala de conducere să deschidă portiera cu mâna dreaptă. Pare ciudat la prima vedere, însă acest obicei poate salva vieți.

Dacă ești la volan și deschizi ușa cu mâna stângă, așa cum probabil face toată lumea, află ca e greșit. Deși pare ciudat, ar trebui să faci tocmai invers!

Tehnica olandeză constă în deschiderea ușii cu mâna care este mai îndepărtată. În principiu, nu deschideți ușa cu mâna pe care, probabil, o deschideți în mod normal – utilizați-o pe cealaltă. Acest lucru te obligă să te uiți peste umăr, devenind astfel mai conștient dacă există un biciclist care vine din spate.

Copiii olandezi învață această manevră încă din școală, atât de la cadrele didactice, cât și acasă, de la părinții lor, dar și la școala de șoferi pentru a evita accidentele legate de deschiderea ușilor la mașină și bicicliști.

Prin faptul că îți rotești puțin trunchiul, această mișcare te ajută să ai un unghi mai mare de vizibilitate decât dacă ai deschide ușa cu mâna stângă, șofer fiind.

Bicliștii loviți de cineva care deschide o ușă de mașină sunt printre cele mai întâlnite tipul de coliziune, mai ales în orașele mari.

Glasul Ploieștean

Next Post

VIDEO - Două autoturisme avariate în Ploiești de un copac rupt din cauza zăpezii

vin ian. 27 , 2023
Un copac care s-a prăbușit a provocat pagube în Ploiești. Două autoturisme care erau parcate au fost avariate. Pompierii militari au fost solicitați prin serviciul unic 112 să intervină după ce un copac, din cauza zăpezii, a căzut peste două autoturisme. Incidentul a avut loc pe strada Domnișori din Ploiești, […]

Citește și: