De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în RomâniaDe la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

Complementar, pot beneficia de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4%.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, Ministerul Afacerilor Interne menționează că, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 21.131 pe sensul de ieșire.

Glasul Ploieștean

Next Post

Anonymous: Vom continua atacurile împotriva guvernului rus până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului

Dum feb. 27 , 2022
Mesaj pentru Putin: Câteva site-uri doborâte este doar începutul, curând vei cunoaşte mânia deplină a hackerilor lumii Grupul de hackeri Anonymous anunţă că atacurile asupra Guvernului rus vor continua ”până când acesta va respecta drepturile fundamentale ale omului”. Hackerii avertizează că cele ”câteva site-uri doborâte” de până acum sunt doar […]

Citește și: