Detașamentul de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova a fost inaugurat astăzi


Astăzi, 07 iulie, a avut loc inaugurarea noului sediu al Detașamentului de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova.

Acest eveniment marchează finalizarea cu succes a unei investiții de importanță vitală, atât pentru comunitate, cât și pentru colegii noștri care își desfășoară activitatea în cadrul acestei subunități.

Investiția s-a realizat în cadrul Proiectului „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre”, proiect care face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Valoarea inițială a proiectului a fost de 50 milioane de euro, fiind suplimentată în cursul acestui an cu alte 92 de milioane de euro.

Acest obiectiv de investiții, Detașamentul de Pompieri Mizil, este primul din seria celor 35 de clădiri cu rol important în sistemul de pregătire și răspuns la urgențe și dezastre, care urmează să fie reconstruite sau consolidate în următorii ani.

Acest nou sediu modern și funcțional, care include spații specializate pentru instruirea și pregătirea personalului nostru, este rezultatul efortului comun între IGSU și cei doi parteneri de încredere, Banca Mondială și constructor.

Investițiile în infrastructură nu doar că îmbunătățesc condițiile de lucru și de viață ale pompierilor noștri, dar și consolidează capacitatea de intervenție și de răspuns în fața situațiilor de urgență.

Proiectul Demolare și reconstruire sediu Detașament de Pompieri Mizil din cadrul ISU Prahova a implicat demolarea fostelor clădiri în care au activat cadrele militare ale detașamentului de pompieri și construcția unei noi clădiri multifuncționale. Lucrările de demolare și construire au început în februarie 2022, iar valoarea contractului a fost de 15,606,018.11 RON (TVA inclus).

Starea clădirii înainte de demolare

Clădirea a fost construită în 1908 și se afla într-o stare avansată de degradare. Construcția în care își desfășura activitatea Detașamentul Mizil a fost expertizată și încadrată în clasa de risc seismic I (RS), atribuită clădirilor cu risc ridicat de a se prăbuși în caz de cutremur.

Noua construcție

Obiectivul are în componență un turn de comunicații și două clădiri ce acționează diferit din punct de vedere structural și care adăpostesc două funcțiuni conexe.

Garajul

Are o suprafață de aproape 600 mp și capacitatea de a adăposti simultan 10 autospeciale cu gabarite mari. Accesul acestora în garaj se realizează prin intermediul celor cinci uși secționale industriale.

Clădirea Administrativă

Are o suprafață de peste 1.600 mp desfășurată pe două etaje. La nivelul parterului se află birourile personalului, dispeceratul, zonă de servire a mesei, spații de depozitare și încăperile tehnice necesare funcționarii clădirii. La nivelul etajului 1 sunt amplasate camerele de odihnă, vestiarele, dușuri și grupuri sanitare, sala de gimnastică și o sala multifuncțională.

Turnul de comunicații

Are o înălțime de 24 m și este realizat sub forma unei construcții metalice pe care sunt montate antene pentru legăturile radio.

Despre proiect

Proiectul „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre” (P166302) face obiectul Acordului de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare semnat la București la 1 august 2018, Acord care este ratificat prin Legea nr. 307 din 20 Decembrie 2018). Valoarea împrumutului este de 50 milioane euro.

Suplimentar, în luna mai a acestui an, a fost semnat acordul de împrumut în valoare de 92 de milioane de euro pentru finanțarea adițională, cu termen de finalizare iunie 2027.

Proiectul vizează 35 de obiective din cadrul unităților subordonate IGSU, care vor beneficia de lucrări de demolare/construire și consolidare/modernizare.

Glasul Ploieștean

Next Post

Comercianții obligați să înlocuiască produsele defecte cu altele noi

mar iul. 11 , 2023
Dacă un consumator constată o neconformitate în 30 de zile de la livrare, produsul va trebui înlocuit de către comerciant. Ordonanța care reglementa anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri s-a modificat de ieri, 9 iulie, data la care a intrat în vigoare Legea 205/2023. Noul act normativ aduce un […]

Citește și: