După tichetele de vacanță, liberalii vor să taie și-o zi din week-end

Weekend-ul românilor ar putea intra la apă! Un grup de parlamentari PNL a înaintat în Camera Deputaţilor o propunere de modificare a Codului Muncii potrivit căreia perioada de repaus a angajaţilor s-ar putea înjumătăţi de la două zile la una singură pe săptămână.

Cu acordul salariatului…

Proiectul de modificare a Codului Muncii, depus de un grup de parlamentari PNL în luna iunie la Camera Deputaților,  prevede că angajaţii ar putea fi chemaţi de angajatori la muncă şi sâmbăta sau duminica fără să mai beneficieze ulterior de o zi liberă.

„Am depus în această săptămână, împreună cu alți colegi din PNL, un proiect de lege care oferă posibilitatea ca angajații să poată munci şi sâmbăta, dacă sunt solicitați ocazional şi acceptă acest lucru, oferindu-li-se doar o compensare financiară. În acest caz, repausul săptămânal nu ar fi de 48 de ore, ci de minim 24 de ore”, a declarat deputatul PNL, Florica Cherecheş, unul dintre inițiatorii proiectului de lege

Potrivit deputatei, această modificare va permite ca angajatorul să îşi poată onora comenzile urgente în condiţii de legalitate, iar angajatul să obţină câştiguri suplimentare.

Liberalii vor să modifice Codul Muncii de aşa natură încât repausul săptămânal să poată fi redus la o zi. „Cu acordul salariatului, munca prestată cu caracter ocazional, într-o zi de repaus săptămânal, se poate compensa şi doar financiar, dar durata ei nu poate depăşi 8 ore, astfel încât repausul săptămânal să fie de minim 24 de ore. Munca prestată în această situaţie se va plăti cu un spor de minim 75 % din salariul de bază, agreat între salariat şi angajator”, prevede modificarea propusă de parlamentarii PNL.

Proiectul de lege a fost depus în Camera Deputaţilor, iar Senatul este Camera decizională.

Glasul Ploieștean

Next Post

SOV îl desființează pe Dan Barna: 'Sunteți un om prost, domnule'

mar sept. 3 , 2019
Fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu lansează un atac dur la adresa liderului USR Dan Barna, după ce acesta s-a delimitat categoric de Rusia și China și a declarat că, dacă va fi președinte, România va avea cu aceste două țări „doar relații diplomatice funcționale”. „Domnule Barna, Acum ceva timp, în […]

Citește și: