Tudor Gheorghe apreciat de SOCIETATEA CULTURAL-ISTORICĂ “MIHAI VITEAZUL” Ploiești


Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, şi fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, l-au criticat dur pe Tudor Gheorghe pentru spectacolul intitulat „Degeaba 30“, difuzat pe 26 ianuarie de TVR.

Pentru cei care nu știu textul postat de Daniel Funeriu, plin de greșeli gramaticale, îl puteți citi mai jos. Ce este evidențiat cu roșu fiind greșeli din textul postat de fostul ministru, virgule sau cuvinte lipsă.

Băi, Tudor Gheorghe, ia fii atent aici: cât ai fi fost tu de talentat în muzică și versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, și alți 1000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba! Băi, talent: nu-ți e rușine la senectute să spui că e totuna să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă 4 zile pentru 25 de l de benzină? Băi, nenicule! E totuna să vezi banane doar în filme americane, sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colț de stradă? Johnny Mandolină, e același lucru să stai iarna la 10°C, sau să te lăfăi în Bali? Nu ți-e rușine ca , de la înălțimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu, să bagi minciuna că „a fost degeaba” în mintea oamenior care au făcut, prin sudoarea frunții lor, țara asta să stea la masă cu Germania, Franța și Spania în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo și Coreea de Nord?

Mizerabile rapsod: , sau ! dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceaușescu, eu și mii de ROMÂNI ca mine, care au am luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit am fi murit fără să-și revadă frații și părinții, și tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? Cine ești tu, mă, să-ți permiți să dai sentințe despre ce au realizat, în 30 de ani, românii? Da, pentru tine degeaba! Nu ai înțeles că lumea evoluează și respiră fericire, nu plenare PCR! N-o mai lungesc, că e degeaba cu tine, și îți spun atât: să-ți fie rușine, canalie talentată! Să-ți fie rușine nici măcar pentru că ți-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Cum?! Ci pentru că, la bătrânețe, ți-ai bătut joc de ce-ai făcut o viață întreagă, ți-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la Natură, ți-ai bătut joc de o țară și oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înțelegi vreodată!

Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!”.

Tudor Gheorghe a declarat că, în faţa criticilor şi a acuzaţiilor, preferă să aplice vorba populară „câinii latră, caravana trece“.

În urma celor relatate, la propunerea președintelui Societății Cultural-Istorică „Mihai Vitezul” Ploiești, Mircea Cosma, Consiliul director al Societății amintite a hotărât acordarea plachetei jubiliare „100 de ani de la Marea Unire” și a Diplomei de Excelență, marelui artist, Tudor Gheorghe, pentru contribuția la evenimentele organizate de Societate în scopul creșterii prestigiului neamului românesc, începând cu anul 1990.

Glasul Ploieștean

Next Post

Adrian Dumitru, primarul din Blejoi, anunță deschiderea unui nou magazin Lidl în comună și crearea de noi locuri de muncă

joi ian. 30 , 2020
La Blejoi veștile bune vin aproape săptămânal. După ce primarul comunei a inaugurat un corp de clădire, care să deservească pentru eficientizarea serviciilor administrative în folosul cetățenilor, Adrian Dumitru a anunțat aducerea pe raza comunei sale a celui de-al doilea magazin Dedeman, din județul Prahova, investiție de 14 milioane de […]

Citește și: