Este oficial! Salariul minim va fi majorat


Salariul minim brut va ajunge la 3.000 de lei brut de la 1 ianuarie 2023. În mână, angajatul va primi 1.863 de lei.

Guvernul, sindicatele și patronatele au căzut de comun acord ca suma de 200 de lei adăugată la noul salariu să fie scutiți de taxe. Astfel, angajații vor urma să încaseze cu 339 de lei mai mult decât până acum. Conform Ministerului Muncii, în prezent sunt 1,2 milioane de români plătiți cu salariul minim.

Persoanele care lucrează în domeniul construcțiilor vor putea beneficia de o majorare a salariului minim, la 4.000 de lei brut, care înseamnă suma de 3.150 de lei net. Acest lucru a fost stabilit de către Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social.

Ce declarații a oferit premierul Ciucă

În cursul discuțiilor de la Palatul Victoria, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit, premierul Nicolae Ciucă a dat declarații cu privire la propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului. „Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, citează Digi24.

Un comunicat al Guvernului arată, de asemenea, cine a participat la eveniment: „La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja”.

Glasul Ploieștean

Next Post

Trotuare din centrul Ploieștiului blocate pentru aprovizionare

mar nov. 29 , 2022
Trotuarele din centrul Ploieștiului sunt aproape zilnic blocate pentru aprovizionarea magazinelor. În lipsa unei reglementări care să definească ocuparea locurilor de parcare, Ploieștiul continuă să fie orașul „smecherilor” și al șoferilor care se cred stăpânii domeniului public. Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției mai multe imagini în care se […]

Citește și: