Incendiu la Spitalul Movila de boli infecțioase din Ploieşti, cel puţin doi morţi. Plan roşu de intervenţieUn incendiu a izbucnit joi dimineaţă, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Primele date arată că doi bolnavi au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 15 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a spitalului judeţean. Incendiul a fost lichidat.

Primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici, susține că toți cei 18 pacienți evacuați de la Spitalul din Ploiești au fost preluați de ambulanțe, dar pentru că sunt pacienți Covid, este o problemă cu locul în care vor fi transferați, pentru că nu sunt locuri în spitale. Primarul a explicat faptul că pacienții ar putea ajunge la Spitalul Județean Prahova sau la Spitalul ”Schuller”.

La spitalul Movila a ajuns și șeful DSU, Raed Arafat. Primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, se află, de asemenea, la fata locului.

Cei doi pacienți care au murit aveau 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți de la Movila au fost mutati la Spitalul Județean.

O infirmieră cu arsuri grave, transportată la Bucureşti

Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova a explicat că o infirmieră în vârstă de 51 de ani a suferit arsuri, la spitalul din Ploiești, după ce i-a luat foc halatul. Aceasta va fi transferată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală.

Fiica infirmierei care a suferit arsuri în incendiul de la secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean a afirmat că aceasta lucra de 20 de ani în unitatea medicală. Tânăra a precizat că, din informaţiile pe care le-a primit, mama sa are arsuri de gradele unu şi doi.

”Doi pacienți au decedat, iar o altă victimă a suferit arsuri pe o mare parte din suprafața corpului și este transportată către Spitalul ”Floreasca” din Capitală”, a spus Mădălin Ipatie, Director Serviciul de Ambulanță Prahova.

Primele date arată că doi bolnavi, bărbaţi cu vârste de 74 şi 75 de ani, au murit. Autorităţile au activat Planul Roşu Judeţean. Alţi 18 bolnavi au fost evacuaţi, fiind transferaţi în clădirea principală a Spitalului Judeţean de Urgență. Incendiul afost lichidat.

Incendiul s-a manifestat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti. Primele date arată că este afectată o suprafaţă de 20 mp, fără flacără şi cu degajare de fum.

„Din primele informaţii 2 pacienţi sunt decedaţi. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roşu Judeţean. 20 de pacienţi au fost evacuaţi. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă şi spuma, 1 de descarcerare descarcerare şi 20 ambulante SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Secţia de boli infecţioase a SJU Ploieşti, cunoscută de ploieșteni sub denumirea „Spitalul Movila”, funcţionează într-un loc separat de corpul principal de clădire al spitalului Județean de Urgență Ploiești. Secţia este amplasată în zona de nord a oraşului, între blocuri de locuinţe şi funcţionează în mai multe corpuri vechi de clădire.

IGSU anunţă că focul, care s-a manifestat într-un salon de la parterul unei clădiri, pe o suprafaţă de aproximativ 20 metri pătraţi, a fost lichidat.

Glasul Ploieștean

Next Post

Repartitoarele de căldură sunt obligatorii de la 31 decembrie 2021. Cadrul legal, cât costă repartitoarele și ce amendă riscă cei care nu le au montate

joi nov. 18 , 2021
Repartitoarele de căldură sau contoarele individuale sunt obligatorii, aşa că toţi cei care sunt racordaţi la reţelele de termoficare vor trebui să le monteze. Asta înseamnă încă o cheltuială pentru cei care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire. Până la 31 decembrie 2021, fiecare apartament din România va trebui […]

Citește și: