Evaluare Națională 2023. Subiectele la română primite astăzi și baremul de corectare


Examenul de Evaluare Națională 2023 a început astăzi, 19 iunie, cu proba de română, iar pentru rezolvarea subiectelor elevii au avut alocate 120 de minute.

Baremul la română la Evaluarea Națională 2022 a fost publicat

Baremul la română a fost publicat de Ministerul Educației, iar elevii pot afla cum se notează subiectele pe care le-au primit astăzi la proba de română de la Evaluare Națională 2023.

Elevii care au susținut marți examenul la Limba română de la Evaluarea Națională 2023 au avut de rezolvat două subiecte, cu mai multe cerințe, la primul dintre ele primind două texte suport şi anume: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler.

La subiectul al doilea, elevii clasei a VIII-a au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte, în care să o caracterizeze pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

A doua probă va fi cea de matematică, miercuri, 21 iunie, iar afișarea rezultatelor la Evaluare Națională 2022 se va face pe 28 iunie, când cei nemulțumiți de notele primite pot face contestații. Pe 4 iulie, după soluționarea acestora, se vor publica rezultatele finale la Evaluare Națională 2022.

Baremul de corectare. Cum se rezolvau subiectele pentru nota maximă

AICI

Glasul Ploieștean

Next Post

Procurorii de la PCA Ploieşti și-au suspendat activitatea pe termen nelimitat

mar iun. 20 , 2023
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti reclamă „comportamentul neloial al puterii legislative şi executive faţă de principiile ce guvernează activitatea magistraţilor procurori”. Aceştia susţin că propunerile de modificare ale Legii nr. 303/2022, afectează grav drepturile şi interesele legale, atât ale procurorilor, cât şi ale cetăţenilor, precum […]

Citește și: